Teknoloji

Intel 11. nesil Tiger Lake işlemcilerinin tanıtımı için tarih verdi

intel 7nm

Intel, 2 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenleyecek. “Büyük bir şey” tanıtacağının sözünü verdiği etkinlikte muhtemelen 11. nesil CPU’ların duyurusunu yapacak. Intel, basın mensuplarına gönderdiği davetiyelerle bu etkinlik için takvimlerinde yer açmaları tavsiyesinde bulundu. Bu sanal etkinlikte, Intel’in çalışma ve bağlantıda kalma yolları açısından sınırların nasıl zorlandığı gösterileceği işaret ediliyor.

Etkinlikte muhtemelen Intel’in 11. nesil Tiger Lake işlemcilerinin tanıtımı gerçekleştirilecek. Yonga üreticisi bu yılın başında CES’te 10nm tabanlı Tiger Lake CPU’ların ön gösterimini gerçekleştirmişti. Tiger Lake, Intel 11. Nesil markası altında sunulacak ve dizüstü bilgisayarlarla sınırlı olacak. Ayrıca yeni Xe grafik mimarisini de barındıracak.

Intel 11. nesil Tiger Lake işlemcilerinin tanıtımı için tarih verdi

Bu yongaların Intel’in, Ice Lake işlemcilerle birlikte tüketicilere sunulan 10nm+ mimarisinin yeni versiyonuyla geleceği belirtiliyor. Böylelikle Intel’in 7nm mimarisiyle üretilen AMD Ryzen 4000 yongalarıyla başa baş hâle geleceği belirtiliyor. AMD bu yıl farklı biçimlerdeki dizüstü bilgisayarlara giriş yaptı, özellikle ince ve hafif oyun bilgisayarlarına odaklandı. Fiyatın yanı sıra performans konusunda da Intel ile rekabet edebileceğini gösterdi. Intel de AMD’ye 11. nesil işlemcilerle cevap vermeyi hedefliyor.

Computex geçen ay iptal edilmişti, ancak Acer gibi dizüstü bilgisayar üreticileri sonbaharda Intel’in 11. nesil Tiger Lake yongalarını taşıyan dizüstü bilgisayarlarını çıkaracaklarının sözünü vermişti. Şimdi iş Intel’in çıkış tarihi, performans ve fiyat ile ilgili bilgileri açıklamasına kaldı. Görünüşe göre, 2 Eylül tarihi Intel’in 11. nesil işlemcileriyle ilgili olarak daha sık konuşmaya başlayacağı tarih olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER