Teknoloji

Instagram’da iOS 14 beta ile birlikte görülen kamera sorunu

instagram reels
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 14’ün beta modunun beklenmedik uygulama davranışınlarını ortaya çıkarmasına en son örnek Instagram uygulamasından geldi. Bazı kullanıcılar, fotoğraflarını veya videolarını çekmemelerine rağmen, yalnızca akışlarında gezindikleri sırada Instagram’ı kullanırken yeşil “kamera açık” göstergesini gördüklerini bildirdi.

Bir Instagram temsilcisinin konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderdiği bilgiye göre, bu davranış bir hatadan kaynaklanıyor ve çözülmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Uygulamanın Oluştur Moduna Instagram kamerası aracılığıyla erişiliyor. Bu da kamera göstergesinin açılmasına neden oluyor. Uygulamanın akışından kamera arayüzüne girildiğinde de bu gösterge açılıyor.

Bilgi veren temsilci, “Kameranıza yalnızca bize Akıştan Kameraya geçtiğinizi söylediğinizde erişiriz. iOS 14 Beta sürümünde, bazı kişilerin kamerayı kullanmadıkları hâlde yanlışlıkla kullandığını belirten bir hata bulduk ve düzeltiyoruz.” dedi. “Bu gibi durumlarda kameranıza erişmiyoruz ve hiçbir içerik kaydedilmiyor.”

Bu davranış iOS 14’ün agresif nitelikli kullanıcı bildirimlerinin yeni bir örneğini teşkil ediyor. Çeşitli bildirimlerle kullanıcılara uygulamaların panoyu kopyaladığına dair olaylar haber verilecek. Aralarında TikTok, LinkedIn ve Reddit’in de bulunduğu bazı popüler uygulamaların kullanıcıların pano içeriklerine eriştiği ortaya çıkmıştı. Çünkü iOS 14 yüklü cihazın kopyalama panosuna üçüncü taraf uygulama eriştiğinde bir bildirim ortaya çıkıyor.

TikTok’un ana şirketi ByteDance, birkaç hafta önce yaptığı açıklamada cihazların panolarına erişimi durdurmayı planladığını söylemişti. Şirket, bu özelliği kaldıran bir güncellemeyi App Store’a gönderdiğini, aslında bu özelliği ise spam karşıtı bir önlem olarak kullandığını dile getirdi. Şirket, bu özelliğin hiçbir zaman Android cihazlarına gelmediğinin de altını çizdi.

LinkedIn de panoyu kopyalama aktivitelerini durduracağını söylemişti. Reddit de uygulaması içindeki bir parça kodun bu davranışa yol açtığını ve bunu düzelttiğini kaydetmişti.

Instagram’ın ana şirketi Facebook da geçen yıl iOS uygulamasında görülen bir hatayı kapatmıştı. Bu hata arka planda kullanıcıların bilgisi olmaksızın cihazlarının kameralarının etkinleştirilmesine neden oluyordu.

İLGİLİ HABERLER