Teknoloji

Instagram’a galeri paylaşımlarından fotoğraf silme yeteneği

instagram algoritması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram tepe yöneticisi Adam Mosseri çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla kullanıcıların bir sorunu daha hızlı bildirmesine olanak tanıyan iki yeni özellik eklediğini söyledi. Bunların arasında telefonu hızlıca sallamak da bulunuyor.

Eğer uygulamayı kullanıyorsanız ve olması gerektiği gibi çalışmıyorsa, uygulama açıkken telefonu sallayın ve bir açılır ekran “Bir şeyler ters mi gitti?” diye soracaktır. Bu alan üzerinden yaşadığınız sorunu hızlı biçimde Instagram’a iletebileceksiniz.

Mosseri, bu özelliğin Instagram’a, hata düzeltmelerine öncelik vermesine yardımcı olacak geri bildirimi sağlayacağını söyledi. “Tam olarak ne olduğunu, o noktaya nasıl geldiğini ve yaşadığın tüm duygu ve hisleri açıklayabilirsin ve birisinin buna bakmasını sağlayacağız” dedi.

Instagram’ın çarşamba günü dağıtıma çıkardığı diğer yenilik, Mosseri’nin en sonunda çıkardıklarını nitelendirdiği bir özellik oldu. Kullanıcılar bir fotoğraf dizisinden tek bir görüntüyü silme yeteneğine kavuşuyor. Mosseri, bunun kullanıcıların istediği bir şey olduğunu sözlerine ekledi. Ve şirket sonunda bu özelliği dağıtmaya başladı.

instagram galeri fotoğraf silme

Mosseri, Twitter hesabından paylaştığı bir videoda, “Artık gidip hoşlanmadığınız fotoğraftan bir tanesini seçebilirsiniz, belki de artık o kadar ilginizi çekmiyordur.” dedi. Uygulama içinde, birden fazla fotoğraf paylaştığınız bir galeri paylaşımına geldikten sonra, sağ üstteki üç nokta menüsüne gidin, Düzenle’ye basın, silmek istediğiniz fotoğrafa kaydırın, sol üstte bir silme simgesi göreceksiniz. Böylelikle onu fotoğraf dizisinden çıkarabilirsiniz.

Galeri paylaşımından fotoğraf silme özelliği yalnızca şimdilik iOS uygulamasında sunuluyor. Ayrıca ABD’deki tüm Instagram kullanıcıları, hangi cihazı kullanırlarsa kullansınlar, sorunlarını cihazlarını sallamaya başlayarak hemen iletebilirler.

İLGİLİ HABERLER