Manşetler

Instagram yorum düzenleme aracı tüm kullanıcılara açıldı, nasıl kullanılır?

instagram yorum düzenleme

instagram yorum düzenlemeInstagram daha önce ünlülere paylaştıkları fotoğraflar ve videolar altında yorumları düzenleme ve yönetme fırsatı vermişti. Şimdi aynı filtreleme aracını tüm kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

Facebook’un sahibi olduğu fotoğraf paylaşım uygulaması saldırgan tutuma sahip ve uygunsuz ifadeler içeren yorumları gizleme özelliğini ilk etapta yüksek takipçi sayısına sahip hesaplar için sunmuştu. Örneğin Chrissy Teigen adlı model, Instagram’ın getirdiği bu yeni araçtan duyduğu memnuniyetini yaklaşık bir buçuk ay önce paylaştığı bir tweet ile duyurmuştu. Şimdi aynı araçtan 500 milyon civarındaki Instagram kullanıcısı da yararlanacak.

Instagram CEO’su Kevin Systrom, konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, farklı sosyal çevrelerden, ırklardan, cinsiyetlerden, cinsel yönelimlerden, yeteneklerden birçok farklı insanın Instagram’ı bir ev olarak nitelendirdiğini, ancak bazen paylaşımlarına gelen yorumların hoş olmadığını dile getiriyor. Instagram’ın kişilerin kendilerini ifade edebilecek pozitif bir ortam olarak kalmasını sağlamak amacıyla bir sonraki adımı attıklarını da belirtiyor. Sundukları ilk araç da herkesin kullanabileceği bir anahtar kelime moderasyon aracı oluyor.

Instagram’ın ünlülere söz konusu moderasyon aracını ilk olarak ne zaman sunduğu bilinmiyor. Ancak Teigen’in yukarıda sözünü ettiğimiz tweet’i bu aracın en erken Ağustos 2016 başında sunulmuş olabileceğini gösteriyor.

https://twitter.com/chrissyteigen/status/760478401119465473

 

 

Systrom’un belirttiğine göre, Instagram fotoğraf paylaşım uygulamasını kişilerin kendilerini ifade edebilecekleri güvenli bir ortam hâline getirmek istiyor. Bu nedenle kitleyi emniyet altına alacak çeşitli özellikler geliştiriliyor. Ancak bununla birlikte araçların bu karmaşık problemi çözmekte tek başına yeterli olmayacağını da kabul ediyor.

instagram yorum düzenlemeWeb
  • Web üzerindeki profil sayfanızda, Profili Düzenle butonuna tıklayın.
  • Yorumlar seçeneğine tıklayın. Yeni Yorumlar aracını içeren bir ekran karşınıza çıkacak. Bu sayfada saldırgan veya uygunsuz olarak düşündüğünüz kelimeleri veya terimleri ekleyebilirsiniz. Eğer isterseniz, Instagram’ın varsayılan olarak belirlediği kelime ve terimleri de kullanabilirsiniz.
  • Uygunsuz Yorumları Gizle seçeneğini etkin hâle getirerek Instagram’ın belirlediği kelime veya terimleir kullanarak yorumlarınızda filtreleme yapabilirsiniz.

Instagram yorum düzenleme işlemi yaptığınızda ne olacak?

Instagram’ın anahtar sözcük moderasyon aracını kullandıktan sonra, siz ve takipçileriniz sizin veya Instagram’ın belirlediği uygunsuz kelime veya ifadeleri içeren yorumları göremeyecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER