Manşetler

Instagram yeniden paylaşım özelliğinin testlerine başlıyor

instagram yeniden paylaşım

Instagram yeniden paylaşım özelliğinin testlerine yakında başlıyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların önemli parçalarından biri olan yeniden paylaşım, Instagram’da hiçbir zaman ana akışın parçalarından biri olarak sunulmamıştı. Testlerin başlayacağı Instagram’ın çatı şirketi Meta tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamayla doğrulandı.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Ana akışta gönderilerin, tıpkı hikayelerde olduğu gibi, yeniden paylaşılabilmesi için testler yapıyoruz. Böylelikle insanlar kendilerinde yankı yapan şeyleri paylaşabilecek ve gönderinin orijinal sahibine de hakkını teslim etmek mümkün olacak. Bu özelliği test etmeye yakında küçük bir kullanıcı grubuyla başlamayı planlıyoruz.

Yeniden paylaşım özelliğinin testi sırasında kullanıcıların karşısına çıkan ekranda ise bu özelliğin arkadaşlarla sohbet başlatacak türden bir özellik olduğu belirtiliyor. Yeniden paylaşılmış olan gönderiler, kullanıcıların profillerinde ayrı bir sekmede gösterilecek.

Instagram kullanıcıları hikayeleri 2018’den bu yana yeniden paylaşabiliyor. Ancak ana akıştaki gönderileri tekrar paylaşmak için üçüncü taraf uygulamalar dışında bir seçenek mevcut değildi. Instagram’ın en büyük rakibi TikTok, videoların yeniden paylaşılması için testlere bu yılın ilk günlerinde başlamıştı. Ancak yeniden paylaşılan videolar kullanıcı profili yerine arkadaşların “Sizin İçin” sekmesinde gösteriliyor.

Instagram yeniden paylaşım özelliğinin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak bu özelliğin de platformun kullanım alışkanlıklarını değiştirmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER