Teknoloji

TikTok Twitter’ın retweet özelliğini hatırlatan tekrar paylaşım butonunu test ediyor

tiktok topluluk rehberi

TikTok kullanıcılarının beğendikleri içerikleri arkadaşlarıyla paylaşmaları için mesaj göndermenin dışında başka bir yol daha sunmaya hazırlanıyor. Bu yöntemin özellikle Twitter kullanıcılarına oldukça tanıdık geleceği söylenebilir. TikTok, Senin İçin sekmesinde gösterilen içeriklerin Twitter retweet butonuna benzer bir butona tıklatarak tekrar paylaşılmasını test ediyor.

Söz konusu özellikle ilgili haberler daha önce de gündeme gelmiş, sosyal medya danışmanı Matt Navarra da butonun görselini paylaşmıştı. Butonun nasıl çalıştığıyla ilgili daha detaylı bilgiler TechCrunch sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Habere göre, tekrar paylaşım butonunun kapsama alanı ilk etapta sadece Senin İçin sekmesiyle sınırlı olacak.

Bu butonla paylaşılan içerikler paylaşan kişinin profilinde görünmeyecek. Sadece arkadaşların Senin İçin sekmelerinde gösterilecek. TechCrunch’ın haberinde tekrar paylaşım butonunun sadece birbirini takip eden kişilerin akışlarına içerik göndereceği de belirtildi.

TikTok, Twitter etkisi hissedilen bu özelliğini hâlihazırda küçük bir grupla test ediyor. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch’a gönderilen açıklamada, daima TikTok deneyimini zenginleştirecek yeni yolların arandığı vurgulandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER