Teknoloji

Instagram Windows 10 uygulamasıyla PC’lerde resmen yerini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram windows 10Kulağa garip ve biraz komik gelse de, bir işletim sistemi ve uygulama mağazasının başarısının Candy Crush ve Instagram’ın varlığına göre değerlendirildiği bir dönem yaşanmıştı. Windows 8, özellikle de Windows RT, her iki kriteri de karşılayamadığı için bu anlamda büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Hatalarından ders alan Microsoft, Windows 10’da Candy Crush’ı çıkış uygulamalarından biri olarak sunmuştu. Instagram Windows 10 uygulamasının da yayınlamasıyla birlikte Microsoft, geçmişte eleştirilmesine neden olan bir açığı daha kapatmış oldu. Windows 10 işletim sistemli PC ve tabletler için yayınlanan uygulamayla platforma fotoğraf da yüklenebiliyor.

Yüksek profilli ve yoğun ilgi gören uygulamaların yokluğu, platformların prestijine önemli ölçüde zarar verebiliyor. Popüler oyun ve sosyal ağlar gibi basit uygulamaların eksikliği bile Microsoft için işleri zorlaştırmıştı. Windows 10 ile gidişatı değiştirmeyi başaran şirket, Evrensel Windows Platformu sayesinde daha çok geliştiriciyi cezbedebiliyor. Yine de, şirketin önünde yürümesi gereken uzun bir yol olduğu gerçeği değişmiyor.

Instagram, Evrensel Windows Platformu’nun nimetlerinden yararlanmak için adım atan ilk uygulamalardan biri olmuştu. Ancak bu adım Evrensel Windows Platformu’nun tüm sorunların çözümü olmadığının görülmesine de yardımcı olmuştu. Windows 10 Mobile uygulamasını yayınlayan Instagram, Windows’taki varlığını bir süre burada devam ettirmişti. Ancak uygulamanın Continuum desteği de sunması, anlaşılması güç bir masaüstü versiyonuna erişilmesini de mümkün kılmıştı.

Instagram Windows 10 uygulaması üzerinden fotoğraf yüklenebiliyor

Resmi Instagram Windows 10 uygulaması, masaüstü cihazları ve tabletleri destekliyor. Bu destek sırasında herhangi bir güçlük veya kısıtlamayla karşılaşılmıyor. Windows 10 Mobile işletim sistemli bir telefona da ihtiyaç duyulmuyor. Tıpkı üçüncü taraf uygulamalarda olduğu gibi, resmi Windows 10 uygulamasıyla da Instagram’da gezinilebiliyor. Ancak üçüncü taraf uygulamalardan farklı olarak resmi uygulama üzerinden fotoğraf yüklemesi de yapılabiliyor. Kullanıcılar sadece bilgisayar veya tabletlerinin film rulosundaki fotoğrafları Instagram’a yükleyebiliyor. Instagram Windows 10 uygulamasının fotoğraf düzenleme özelliğinden faydalanmak içinse dokunmatik ekranlı bir bilgisayara sahip olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER