Teknoloji

Instagram’ın başı takipçi sayılarını olduğundan düşük gösteren sorunla dertte

instagram algoritması

Instagram takipçi sayılarını olduğundan çok daha düşük gösteren bir sorunu çözmeye çalışıyor. Bu sorun, bazı popüler hesapların milyonlarca takipçi kaybetmiş gibi görünmesine yol açıyor. Sosyal ağ tarafından Twitter aracılığıyla yapılan açıklamada, sorunun en kısa sürede çözülmesi için çalışıldığı ifade edildi.

Instagram’da milyonlarca takipçisi bulunan James Charles ve Zach Clayton gibi popüler YouTube kullanıcıları, Twitter’da yaptıkları paylaşımlarla sorunları gündeme taşıdı. Ariana Grande ve Selena Gomez gibi ünlü şarkıcıların takipçi sayılarında da milyonluk düşüşler yaşanmış gibi görünüyor.

Fast Company‘de yayınlanan bir haberde Instagram’ın sahte gibi görünen milyonlarca hesabı kapatmak için harekete geçtiği belirtiliyor. Ancak Instagram’ın Twitter paylaşımı, yaşananların şirketin iradesi dışında gelişen bir sorun olduğunu düşündürüyor. Sosyal ağ, geçtiğimiz aylarda bot ve spam hesap temizliği yapacağını açıklamıştı.

Instagram, kasım ayında yayınladığı blog yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Popülaritesini artırmak adına üçüncü taraf uygulamalardan yararlanan hesaplardaki inorganik beğenileri, yorumları ve takipçileri çıkaracağız. Bu hesapların tespiti için yapay zekâ ile çalışan araçlar geliştirdik.”

Instagram, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı yeni açıklamada ise sorunun bugün Türkiye saatiyle 20:00 itibarıyla tamamen çözüme kavuşacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER