Manşetler

Instagram takipçi kaldırma özelliğini test ediyor

instagram algoritması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram takipçi kaldırmaEğer Instagram hesabınız herkese açık ise, insanların ana sayfanıza bakmasına bir engel yok. Bir kişiyi engelleseniz bile, fotoğraflarınız sadece bir gizli göz atma penceresinin uzağında duruyor. Öyle olsa da, Instagram kullanıcılara takipçi listelerinde biraz daha doğrudan kontrol imkanı vermeye çalışarak orta nokta bulmaya çalışıyor. Şirket kullanıcıların sadece birkaç tıklatmayla takipçileri elle listeden çıkarmalarına izin verecek bir özelliği test ediyor.

Gizli hesap sahipleri uzun zamandır takipçi kaldırma ve başkalarının içeriklerini görmesini engelleme imkanı bulunuyordu. Ancak sayıları giderek artan herkese açık hesaplara da takipçileri arasından istedikleri hesapları veya kişileri şutlama imkanı sunulacak gibi görünüyor. Takipçi kaldırma özelliğinin dedikoduları son birkaç aydır ortalıkta dolaşıyordu. Görünen o ki, en azından Android tarafında birçok hesapta bu özellik kullanıma sunulmaya başlandı. Ne var ki, şirket bu özelliğin tüm Instagram hesaplarına sunulup sunulmayacağı konusunda şu an için net bir bilgi vermekten kaçınıyor.

Kişileri engellemek eski arkadaşlarınızın veya eşlerinizin hayatınız hakkındaki paylaşımları görmelerini önlemek için var olan en yaygın yöntem. Ancak takipçi listesinden çıkarmak, en azından karşı tarafı hissettirmeden yapılacak, fark edilmesi durumunda bahanesi bir şekilde bulunacak daha yumuşak bir çözüm olarak nitelendirilebilir.

Instagram, takipçi listesinden çıkarılan kullanıcıların bundan dolayı bildirim almayacaklarına dikkat çekiyor. Bu da arkadaşlarınızla aranızda daha sonra herhangi bir tartışma veya kırgınlık olmasının önüne geçecektir.

Geçtiğimiz mayıs sonunda da Instagram’da sessize alma özelliği kullanıma sunulmuştu. Bu özellik de kullanıcılara bir kişiyi takip etmeye devam edip, onların paylaşımlarını ve hikayelerini görmeme fırsatı sunmuştu. Böylelikle sürekli paylaşımda bulunan ve sızı sıkan yakınlarınızı, arkadaşlarınızı kırmadan, onların yarattığı gürültüden kurtulma imkanı sunulmuştu.

Instagram bu sefer herkese açık hesaplara da takipçileri üzerinde daha fazla kontrol imkanı sunuyor. Böylelikle hesabınızı herkese kapatmadan kimin izleyeceği konusunda daha fazla kontrol imkanına sahip olabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER