Teknoloji

Instagram Sans yazı tipi ile birlikte büyük yenileme hareketini başlattı

instagram sans
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram bu haftanın hemen başında büyük bir marka yenileme çalışması başlattığını duyurdu. “Marka yenileme”, çoğunlukla bazı pazarlama materyallerini güncellemek ve logolar hakkında büyük, ağdalı açıklamalar yapmak için kullanılan süslü bir terimdir. Ancak burada dikkat çekici ve büyük bir değişiklik daha var. Instagram, hem pazarlama çalışmalarında hem de uygulamanın kendisinde kapsamlı bir şekilde kullanmayı planladığı Instagram Sans adlı kendi yazı tipini oluşturdu.

Şirket, Instagram Sans’ın logodan ilham aldığını ve glifin şeklini, sadelik ve zanaata olan bağlılıklarını yansıttığını söyledi. Büyük ölçüde, Instagram’ın “squircle” olarak adlandırdığı, kareler ve dairelerin birleşiminden ilham alıyor. Bazı yerlerde Instagram’ın yıllardır kullandığı el yazılı logonun evrimini görebilirsiniz. “t” harfinin alt çizgisinin biraz daha uzun olması gibi küçük, ama dikkat çekici detaylar da var.

instagram sans

Instagram Sans yazı tipinin büyük bir kısmını oldukça basit olan sans-serif karakterleri oluşturuyor. Bu, böylesine küresel ve çeşitli bir kullanıcı grubuna sahip bir marka için anlamlıdır. Instagram, yazı tipinin Tayca ve Japonca gibi yazı dilleri de dahil olmak üzere mümkün olduğunca çok dilde çalıştığından emin olmak için dilbilimcilerle birlikte çalıştığını söyledi. Bazı yazı tiplerinde, yalnızca büyük “Q” harfinin kuyruğundaki küçük bir tümsek, bunun alışılmadık bir yazı tipi olduğunu gösterir. Instagram Sans Script ise her bir harfe sanki ucuna bir fırçayla kuyruk iliştirilmiş gibi bir detay ekliyor ve ayrı bir hava katıyor. Bu durum, “r” gibi harflerde daha ilginç sonuçlar da verebiliyor.

Şirket, kullanıcıların Instagram Sans’ı Hikâyeler ve Reels videoları içinde deneyebileceklerini söylüyor. Bununla birlikte bu yeni yazı tipi zaman içinde uygulamanın genelinde yayılacak, daha fazla bölümde bunun etkilerini göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER