Teknoloji

Instagram Reels için yeni ses özellikleri sunuyor

instagram reels

Instagram, Reels için sunduğu ses özelliklerini biraz daha iyileştiriyor. Yapılan dokunuşlarla birlikte Reels’in ses deneyimi TikTok’unkine yaklaşıyor. Yeni eklenen üç özellikle birlikte kullanıcıların ses kliplerini paylaşması ve kaydetmesi kolaylaşıyor.

Yeni eklenen özelliklerden biri olan ses tarayıcısı hem o sırada Reels’te popüler olan şarkıları öne çıkarıyor hem de kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor. Daha sonra kullanmak amacıyla ses kaydedebilme ve direkt mesajlarda ses sayfası paylaşma imkanı da Reels’in yenilikleri arasında bulunuyor.

Reels hakkındaki en yaygın şikayetlerden birisi, uygulamanın ses özelliklerinin TikTok’unkilere kıyasla hantal olmasıydı. TikTok’ta kullanıcılar başka birinin videosundan rahatlıkla ses çekip bunu kendi videosuna yerleştirebiliyor. Reels de bunu yapmaya izin verse de, uygulamadaki sesleri takip etmenin kullanışlı bir yolunu sunmuyordu.

instagram reels

Instagram Reels için yaptığı son güncellemeyle içerik oluşturucularının popüler şarkı ve klipleri daha kolay tespit edebilmesini ve bunları uygulama içinde işaretleyebilmesini amaçlıyor. Reels’ten bir ses kaydetmek, kullanıcıların ses sayfasına referans verebileceği anlamına geliyor. Aynı seslerin kullanıldığı Reels içerikleri de tek bir sayfada toplanıyor. Ses sayfalarının paylaşılması da diğer kullanıcılara ilham bulmaları konusunda yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER