Teknoloji

Instagram bağış toplama aracını Reels videolarına getiriyor

instagram reels
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, Reels için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Artık Reels videoları üzerinden de bağış toplama kampanyaları oluşturulabilecek. Bu özellik sayesinde 30’dan fazla ülkede 1.5 milyondan fazla sivil toplum örgütüne bağış toplamak paylaşımlara bağlantı eklenebilecek. Bağış toplama aracı Instagram hikayelerinde ve canlı yayınlarında iki yıldır mevcuttu.

Instagram’ın çatı şirketi Meta, konuyla ilgili açıklamayı Dünya Günü eylem planı çerçevesinde yaptı. Şirketten verilen bilgiye göre, 4 milyondan fazla insan, Instagram ve Facebook üzerinden çevre koruması için çalışan ve küresel ısınmayla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarına 150 milyon dolardan fazla bağış yaptı.

Instagram’dan yapılan bağışların büyük çoğunluğunun 20 doların altında olduğu belirtildi. Bağışlardan alınacak işlem ücretleri Meta tarafından karşılanıyor. Böylelikle bağışlar hiçbir kesinti olmadan ilgili sivil toplum kuruluşunun kasasına giriyor.

Meta, İklim Bilimi Merkezi’ne de yeni özellikler ekliyor. Bu merkezde insanlara iklim değişikliğiyle mücadele için günlük hayatlarında yapabilecekleri değişiklikler konusunda bilgi verilecek. Merkezde ülkelerin karbon gazı salınımıyla ilgili verileri de görselleştirilmiş şekilde bulmak mümkün olacak. İklim Bilimi Merkezi’ne hâlihazırda 150 ülkede erişilebiliyor.

Instagram Reels videolarından bağış toplamayı mümkün hâle getiren Meta, insanların çevre sorunlarıyla mücadeleye olan desteklerini göstermeleri için yeni çıkartmalar ve profil çerçeveleri de hazırladı. Bu çıkartma ve çerçevelere Instagram, Facebook ve Facebook Messenger’da erişilebilecek.

İLGİLİ HABERLER