Teknoloji

Instagram önerilen gönderileri akıştaki diğer paylaşımların üstüne koyuyor

instagram önerilen gönderiler

Instagram, “tavsiye edilen gönderiler” özelliğinin olumlu biçimde karşılandığını belirterek yeni bir test başlattı. Bu sefer, tavsiye edilen gönderiler ana akışınızda gösteriliyor. Hatta bazen bu tavsiyeleri takip ettiğiniz kişilerin fotoğraf ve videolarının üstünde bile görebilirsiniz.

Ayrıca şirket, kullanıcıların tavsiye edilen gönderiler için belirli konuları ilgi alanı olarak eklemelerine ve önerileri özet akışından tamamen gizlemek için 30 gün boyunca erteleme becerisine olanak tanıyan yeni kontrolleri de test ediyor. Geçen yıl kullanıma sunulan özellik, şu ana kadar ancak takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı her şeyi gördükten sonra ek içerik sunuyordu. Bu yeni testin az sayıda kullanıcıya geleceği belirtiliyor.

instagram

Bu değişiklik şimdilik sadece bir test niteliğini taşısa da, platformun işleyişinde büyük bir değişikliğin işareti sayılabilir. Tabii ki Instagram, insanları uygulamada daha uzun süre boyunca tutmak için önerilen içeriği ortaya çıkarmakla ilgileniyor. Aynı zamanda, özellikle bu grup küçükse, insanlar sadece takip ettikleri kişilerin gönderilerini görmeyi tercih edebilirler. Tanınmayan kişi veya hesaplardan gelen gönderileri dahil etmek bir yana, insanlar hâlâ akışın kronolojik biçimde sıralanmadığına üzülüyorlar. Bu nedenle test edilen kontroller herkesin kullanımına sunulduğunda yoğun biçimde kullanılabilir.

Uygulamalar kullanıcılara algoritma üzerinde daha fazla kontrol veriyor

Aynı zamanda bu hareket, platformların kullanıcılara algoritma üzerinde bir şekilde kontrol vermeye çalıştığı daha büyük bir eğilimin parçası gibi görünüyor. Benzer bir adımı hafta başında Tinder’dan görmüştük. Şirket, kullanıcıların yalnızca belirli ilgi alanlarına sahip kişiler içinde gezinebilecekleri bir özellik duyurdu. Algoritmalar, insanların çıkarlarının ne olduğunu ve onları neyin meşgul ettiğini bilecek kadar güçlü olsa da, insanların görmek istediklerini seçmelerine izin vermek, kendilerini daha güçlü hissetmelerini sağlayabilir ve ne yaptıklarını, neden gördüklerini daha iyi anlamalarını sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER