Teknoloji

Instagram’a mobil web sitesi üzerinden de fotoğraf yüklenebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram mobilInstagram mobil web sitesi üzerinden de fotoğraf yüklemenin önünü açtı. Ancak bu özelliğin yetenekleri ilk etapta oldukça sınırlı gibi görünüyor. Mobil web sitesi üzerinden Instagram’a video yüklenemiyor, fotoğraflara filtre eklenemiyor, Hikaye paylaşımı yapılamıyor veya direkt mesaj gönderilemiyor. Diğer fotoğraf düzenleme seçenekleri için de bazı kısıtlamalar bulunuyor. Kullanıcılar sadece fotoğrafları döndürmek ya da kare veya geniş kesim arasında seçim yapmak gibi imkanlara sahip olacak. Mobil web sitesi üzerinden profil oluşturma sürecinde ise herhangi bir kısıtlama olmayacak gibi görünmüyor.

Keşfet sekmesinin sıkıştırılmış bir versiyonuna da artık mobil internet sitesi üzerinden erişilebiliyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, şirket söz konusu özelliği geçtiğimiz mart ayından bu yana test ediyor.

Instagram’ın mobil sitesinde kullanıcılar daha önce sadece bildirimlerini ve akışlarını kontrol edebiliyordu. Ancak mobil internet sitesi artık mobil uygulamanın neredeyse aynısı gibi görünüyor. Şirket web sitesinin masaüstü versiyonunda ise herhangi bir tasarım değişikliğine veya yeniliğe gitmedi. Dolayısıyla web sitesi üzerinden fotoğraf yükleme imkanı şu an için sadece telefon ve tabletlerde kullanıcılara sunuluyor.

Instagram mobil web sitesi ile daha çok kişiye ulaşmayı amaçlıyor

Mobil web deneyimini genişleten Instagram, böylelikle daha geniş kitleler için daha “erişilir” hâle gelmeyi amaçlıyor. Instagram’dan TechCrunch sitesine yapılan açıklamada, mobil sitedeki değişikliklerin kullanıcılara şebekelerinden bağımsız olarak daha güçlü bir internet deneyimi yaşatmak için gerçekleştirildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER