Teknoloji

Instagram Live yapımcılarını desteklemek için yeni özellik

instagram live
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, Instagram Live üzerinden canlı yayın yapanları desteklemek için “Badges” (Rozetler) isimli yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Badges ile izleyicilere yayıncılara para göndermek ve desteklemek için yeni bir imkan sağlanıyor. Yaklaşık 1,5 yıldır davetiyeyle test edilen bu özelliğe artık koşulları karşılayan tüm kullanıcılar başvurabilecek. Programa kabul edilen yayıncıların yayınlarını izleyenler, rozet satın alarak yayıncılara mali destek sağlayabilecek.

Rozetler için kullanıcılara 0.99 dolar, 2.99 dolar ve 4.99 dolar olmak üzere üç farklı seçenek sunuluyor ve bunlar canlı yayın sırasında yorum yapan kişinin adının yanında bir, iki veya üç kalp şeklinde gösteriliyor. Rozet sahibi tarafından yapılan yorumlar içerik sahibi tarafından daha kolay fark ediliyor. Buna ek olarak, rozet sahibinin Instagram adı 90 gün boyunca yayın sahibi tarafından özel bir listede görülebiliyor.

Instagram daha önce yayın sahiplerine yapılan bağışlardan 2023’e kadar bir kesinti uygulamayacağını açıklamıştı. Ancak özelliğin destek sayfasında Apple ve Google’ın uygulama içi satın alımlarda yüzde 30’luk bir kesinti yaptığı hatırlatılıyor.

Yeni Instagram Live özelliği, ilk olarak ABD’de geniş ölçekli şekilde kullanıma sunuluyor. Bu özelliğin kullanımı için yayın sahibinin ABD’de ikamet etmesi, 18 yaşından büyük olması, platformda bir yapımcı veya işletme hesabına sahip olması ve en az 10 bin takipçisinin bulunması gerekiyor. Instagram’ın farklı politikaları ve talimatlarıyla uyumluluk da aranan koşullar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER