Manşetler

Instagram Layout ile kolaj fotoğraf oluşturma işine el attı

instagram-layout-230315

Instagram üzerinde paylaşılan fotoğraflara baktığımızda kolaj fotoğrafların hatırı sayılır bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Instagram’ın varsayılan fotoğraf boyutu küçük olsa da, kullanıcılar bu küçük alanı birkaç fotoğrafı paylaşmak için kullanmayı seviyor ve bu işi de genellikle yan uygulamalar kullanarak gerçekleştiriyor.

Instagram bu eğilimi en sonunda fark etti. 300 milyon aylık kullanıcının beşte birinin kolaj fotoğraflar paylaştığının altını çizen Instagram en sonunda bu işe el attı ve Layout olarak adlandırılan, ikinci bağımsız uygulamasını çıkardı. iOS versiyonu yayınlanan uygulamanın Android versiyonunun da birkaç ay içinde çıkacağı kaydedildi.

Layout temel olarak üçüncü taraf kolaj uygulamalarının uzun zamandır yaptığını yapıyor, ancak bir farkla. İçine fotoğraflarınızı yerleştireceğiniz basit bir fotoğraf ızgarası yerine Layout kıstırarak yakınlaştırma yöntemi kullanarak istediğiniz fotoğrafı oluşturmanıza izin veriyor, böylelikle oldukça tuhaf işler de ortaya çıkabiliyor.

Bunun dışında uygulamada aynalama ve döndürme araçlarıyla SMS veya Instagram üzerinden paylaşım gibi seçenekler de bulunuyor. Layout’u kullanmak için bir Instagram hesabınızın bulunması da gerekmiyor.

Layout’un öncesinde Instagram bir de hızlandırılmış çekim videoları oluşturmaya olanak sağlayan Hyperlapse uygulamasını yayınlamıştı. Layout, Hyperlapse uygulamasına göre daha fazla kişiye hitap eden ve daha yaygın kullanım alanı bulacağa benzer bir uygulama olacak gibi görünüyor. Uygulamanın diğer üçüncü taraf servislerin yerini ne derecede alacağını zamanla göreceğiz.

Uygulamayı aşağıdaki kaynak bağlantı bölümünü takip ederek indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER