Teknoloji

Instagram kullanıcı verilerini indirmeye izin veren aracını yayınladı

instagram alisveris
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram kullanıcılarının siteye yükledikleri fotoğrafları, videoları ve bilgilerini indirmelerini sağlayacak bir araç yayınlayacağını daha önce duyurmuştu. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, söz konusu araç kullanıma sunuldu.

Sosyal ağa e-posta adresini bildiren kullanıcılara fotoğraf, yorum ve profil bilgilerinin bir kopyası iletilecek. Ancak söz konusu verilerin hazırlanması ve kullanıcılara iletime hazır hâle gelmesinin 48 saatlik bir süre alabileceği ifade edildi.

Söz konusu araca şimdilik sadece web üzerinden erişilebiliyor. Ancak yakında iOS ve Android üzerinden de veri indirme aracına erişimin mümkün hâle gelmesi öngörülüyor. Fotoğraf ve video tabanlı sosyal ağın çatı şirketi Facebook da bir süredir hem web sitesinde hem de mobilde benzer bir araçla verileri indirme imkanı sunuyor.

instagramInstagram veri indirme aracını Avrupa Birliği’nin yakında yürürlüğe girecek Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (GDPR) uyum çalışmaları çerçevesinde geliştirdi. Ortada yasal bir yükümlülük olsa da, şirketin kullanıcılarına verilerinin bir kopyasını edinme imkanı sunmasının hoş bir hamle olduğun belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER