Teknoloji

Instagram, arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir gönderi koleksiyonu oluşturma özelliği sunuyor

instagram koleksiyon

Instagram, var olan koleksiyon özelliğini geliştirerek arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir gönderi koleksiyonu oluşturma özelliği sunuyor. TechCrunch’ın haberine göre, Instagram, Twitter’da yaptığı bir duyuru ile artık “işbirlikçi koleksiyonlar” adı verilen içerikler oluşturabileceğinizi ve arkadaşlarınızın da görüntüleyebileceği ve katkıda bulunabileceği şekilde paylaşabileceğinizi belirtiyor.

Instagram, ilk olarak 2017 yılında Pinterest benzeri koleksiyon özelliğini kullanıma sunmuştu ve bu özellik, gönderileri farklı kategorilere ayırarak kaydetmenizi ve organize etmenizi sağlıyor. Ancak bu güncelleme, arkadaşlarınızın da kendi gönderilerini ekleyebilmesiyle koleksiyonlara bir dönüş yapıyor. Instagram CEO’su Adam Mosseri’nin IG Güncellemeleri kanalında belirttiği gibi, siz ve arkadaşlarınız Instagram’ın beslemesinden, Keşfet sayfasından ve hatta DM’lerden gönderileri kaydedebilirsiniz.

Özelliği kullanmak için, kaydetmek istediğiniz gönderinin sağ alt köşesindeki yer imi simgesine tıklayın, yeni bir işbirlikçi koleksiyon oluşturma seçeneğini seçin, adını verin ve “Arkadaşlar bu koleksiyona katılabilir” seçeneğini açın. Buradan, koleksiyonunuza 250 kişiye kadar ekleme yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Instagram, ortak bir koleksiyonu bir sohbette oluşturabileceğinizi de belirtiyor. Bunu yaptıktan sonra, sohbet içindeki herkes, paylaşılan koleksiyondan resim ekleyebilir veya kaldırabilir. Bu, arkadaşlarınızla fikir üretmek veya komik gönderiler paylaşmak için eğlenceli bir yol gibi görünüyor.

Ancak, özellikleri kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Örneğin, özel bir hesaptan bir gönderi eklerseniz, sadece hesabı takip eden kişiler gönderiyi görebilir. Ek olarak, bir kullanıcı koleksiyondaki bir gönderiyi silerse, Instagram da o gönderiyi koleksiyondan kaldırır. Koleksiyonunuzun gizliliğini oluşturduktan sonra değiştiremezsiniz ve zaten oluşturulmuş özel koleksiyonları başkalarıyla paylaşamazsınız.

Instagram bu özelliği sunarak, daha önce Pinterest’te ve diğer sosyal medya platformlarında sunulan koleksiyon özelliklerine benzer bir özellik sunarak kullanıcılarının deneyimini daha da geliştiriyor. Özellik, Instagram kullanıcılarının gönderileri daha kolay ve eğlenceli bir şekilde paylaşmalarına olanak tanıyacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER