Teknoloji

Instagram ilgili etiketler özelliğini devredışı bıraktı

instagram reels

Instagram, “ilgili etiketler” özelliğini bir hatanın bu özelliğin kapsamını platformdaki belli kalıplarla sınırlaması nedeniyle devredışı bıraktı. Hatadan etkilenen on binlerce etiket sayfasında ilgili etiketleri görmek mümkün olmadı. Bu da kullanıcıların farklı içerikleri keşfetmesinin önüne geçen bir durum olarak değerlendirildi.

Instagram’daki bu sıkıntıyı Teknoloji Şeffaflığı Projesi (TTP) raporu ortaya çıkardı. Daha sonra BuzzFeed tarafından detaylı şekilde incelenen konunun ilginç bir boyuta sahip olduğu da görüldü. BuzzFeed’in haberine göre; bu açık Trump ile ilgili etiketleri görmeyi etkilerken, ABD başkanlık seçimindeki rakibi Joe Biden’la ilgili etiketlerin görülmesini engellemedi. Ancak burada Biden hakkındaki etiketlerin büyük çoğunluğunun hakaret niteliği (#zavallıjoebiden, #joebidenpedofil. #aslabiden) taşıması, Instagram’ın Trump’a iltimas geçtiği yorumlarını beraberinde getirdi.

Instagram’dan yapılan açıklamada ise bunun bir hata olduğu belirtildi. Şirket, 2018’den bu yana mevcut formatında kullanılan ilgili etiketler özelliğini vakit kaybetmeden devredışı bıraktı. Konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, olayın teknik bir hatadan kaynaklandığı ve politik bir motif taşımadığı vurgulandı.

Instagram, söz konusu hatanın kaynağı konusunda bilgi vermedi. Hatanın neden belli etiketlerle sınırlı kaldığı ve diğerlerini etkilemediği konusuna da açıklık getirilmedi. Bu hatanın ne zamandır aktif durumda olduğu da belirsizliğini koruyan konular arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER