Teknoloji

Instagram IGTV butonunu ana sayfadan kaldırıyor

instagram igtv

Instagram, IGTV ile videonun biraz daha fazla olduğu bir platforma dönüşmeyi hedeflemişti. IGTV şimdilik şirketin beklentilerini tam anlamıyla karşılayamamış gibi görünüyor. Yine de, Instagram’ın IGTV eksenindeki çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaların en yenisinin akıllara gelen ilk seçeneklerden biraz farklı olduğunu söylemek mümkün.

Facebook tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, Instagram’ın ana sayfasında sol üst köşede bulunan IGTV butonunun kaldırılacağı belirtildi. Bu butonun çok az kişi tarafından kullanıldığını belirten şirket; IGTV videolarının ana akıştan, Keşfet sekmesinden, kullanıcı profillerinden ve ya özel IGTV uygulaması üzerinden izlendiğini ifade etti.

Instagram’ın söz konusu IGTV olunca kendisinden taviz vermeye hazır olduğu da söylenebilir. Platform için dikey videoda ısrarcı olmayan Instagram, yatay video yüklemeye izin vermişti. Bundan kısa bir süre önce ise IGTV videolarının Instagram’ın ana uygulamasından yüklenmesi mümkün hâle gelmişti. Ancak IGTV’ye erişim yönteminin değiştirilmesi, yapılan değişiklikler içinde en dikkat çekicisi olarak değerlendirilebilir.

Instagram IGTV butonunu ana sayfadan neden kaldırıyor?

Facebook’tan yapılan açıklamada, Instagram’ın ana sayfasındaki IGTV butonunun neden az kullanıldığı konusunda bilgi verilmedi. Ancak bu durumun insanların Instagram’ı kullanma alışkanlığından kaynaklandığı söylenebilir.

Özü itibarıyla bir sosyal ağ olan Instagram’ın kullanıcıları, platformu “Nasıl yapılır?” videoları izlenecek bir şeklinde değerlendirmiyor gibi görünüyor. Buna ek olarak, içerik oluşturucularının da somut bir gelir modeli sunmaması nedeniyle IGTV’ye özel içerikler hazırlamadığını da belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER