Teknoloji

Instagram hikâyelerini doğrudan Facebook’ta görme özelliği test ediliyor

instagram lite

Bazı Facebook kullanıcıları son zamanlarda Instagram hikâyelerini doğrudan sosyal ağın ana uygulamasından izleyebildiklerini fark ettiler. Facebook uzun zamandır Instagram hikâyelerinin Facebook’ta da paylaşılmasına izin veriyor. Hatta bunu teşvik ediyor. Bu şekilde kendi hikâye formatına momentum kazandırmak istiyor. Ancak yeni test ile birlikte Instagram hikâyeleri doğrudan Facebook’tan görüntülenebiliyor.

Profil fotoğrafınızın etrafındaki halkanın rengine göre bir Facebook hikâyesini mi, yoksa Instagram hikâyesini mi görüntülediğinizi anlayacaksınız. Facebook hikâyeleri mavi halkalara, Instagram’ınkiler ise uygulama simgesinde olduğu gibi pembe ve turuncu tonlarında halkalara sahip.

Facebook, hikâyelerinizi kimlerin görebildiğiyle ilgili herhangi bir şeyin değişmeyeceğini açık şekilde belirtiyor. Sadece Facebook hesaplarını bağlamış Instagram takipçileriniz ve hikâyelerinizi hâlihazırda görenler Facebook içinde bu yeni seçeneği görecekler. Ondan sonra bile bu ayarı değiştirmek ve seçeneği kapatmak mümkün olacak. Özellik hakkında bilgi veren bir ekran görüntüsünde “Facebook’ta sizi Instagram’da takip etmeyen kişiler hikayenizi göremez.” ifadesi yer alıyor.

Instagram hikâyelerini doğrudan Facebook'ta görme özelliği test ediliyor

Matt Navarra, bir Facebook temsilcisi aracılığıyla bu sızıntıyı doğruladı ve bunun kısıtlı bir test olduğunu öğrendi. Şirket geri bildirimleri dinleyecek. Temsilci bu özelliğin tüm mevcut gizlilik ayarlarına saygı duyduğunu ve Instagram kullanıcılarının istedikleri takdirde hikâyelerini Facebook’a tamamen kapatabileceklerini kaydetti.

Bu hamle Facebook’un platformlarını birbirine yakınlaştırmaya yönelik hamlelerinin bir yenisi olarak nitelendiriliyor. Geçen ay Facebook, Facebook Messenger ve Instagram sohbetlerini birleştirmeye başlamıştı. WhatsApp da en sonunda bu birleştirilmiş sohbet deneyiminin bir parçası olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER