Teknoloji

Instagram hikayeleri için yeni özellik yolda

instagram alışveriş

Instagram paylaşımlarının önceden hazırlanıp taslak olarak kaydedilebilmesi uzun süredir kullanımda olan, bir hayli işlevsel bir özellik. Hikaye tarafında ise benzer bir imkan henüz söz konusu değil. Ancak yakında Instagram hikayeleri de oluşturulduktan sonra taslak olarak kaydedilebilecek.

Kullanıcılar oluşturdukları hikayeyi anında paylaşmak veya cihazlarına kaydetmek yerine Instagram’ın içindeki hikaye taslakları bölümünde saklayabilecek. Saklanan hikaye taslaklarını paylaşmak isteyenler, taslak üzerinde değişiklik de yapabilecek.

Instagram henüz taslak arayüzünü göstermiş değil. Ancak çalışkan mobil geliştirici ve duyumcu Alessandro Paluzzi, hikaye taslağı özelliğini ve arayüzünü gösteren ekran görüntülerini Twitter hesabında paylaşarak merak giderdi.

instagram hikayeleriYeni özellik çerçevesinde kullanıcılara hikaye oluşturma ekranından çıkmadan önce hikayeyi taslaklara kaydetmeyi isteyip istemedikleri de sorulacak. Instagram hikayeleri için hazırlanan taslak arayüzü oldukça basit. Kullanıcılar hikaye ekranında aşağıdan yukarıya doğru kaydırma hareketi yaptıklarında film rulosu seçeneklerinin yanında taslaklara erişim sağlayan paneli de görebilecek. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER