Teknoloji

Instagram Hikayeler’e Snapchat’ten ilham alan yeni özellikler

instagram

instagram hikayelerInstagram mayıs ayındaki tasarım değişikliğinden bu yana sürdürdüğü agresif güncelleme hamleleri çerçevesinde, Snapchat’ten ilham alan bir başka özelliği uygulamasına ekliyor.

9.3 versiyon numaralı yeni sürümde Instagram, geçen ay getirdiği Snapchat tarzı Hikayeler işlevine bazı yeni seçenekler ekliyor. Bundan böyle kullanıcılar hikayelerine ekledikleri fotoğrafları ve videoları film rulosuna otomatik olarak kaydedebiliyor. Ayrıca takip ettikleri kişilerin hikayelerini de sessize alabiliyor.

Hikayelerde yayınlanan içeriklerin kaydedilmesi, Snapchat’ten alınan bir başka yeni özellik oluyor. Bunu etkinleştirmek için hikayelerin kamera arayüzü içindeki dişli ikonuna dokunmanız ve daha sonra da ‘Paylaşılan Fotoğrafları Kaydet’ seçeneğinin karşısındaki düğmeyi açık konuma getirmeniz gerekiyor. Şimdilik Instagram toptan bir seçenek sunuyor, Snapchat’te olduğu gibi paylaşım bazında içerik saklamak için seçenek sunulmuyor.

Hikayeleri sessize almak biraz daha anlaşılır bir yönteme sahip. Sessize almak istediğiniz hikayenin üstüne tıklatıp bekletmeniz yeterli oluyor. Böylelikle uygulama arayüzünün tepesinde gördüğünüz birçok Instagram hikayesiyle başa çıkmanız mümkün olacaktır. Bir Instagram hesabının hikayesini sessize aldığınızda, onun ilgili hikaye balonu hikayeler sırasının en sonuna atılıyor. Ayrıca eğer herkesin hikayesini gördüyseniz, uygulama sessize aldığınız hikayeyi, sırada olmasına rağmen göstermiyor. Bunu görmek için sessize alma seçeneğini kaldırmanız gerekiyor.

Ayrıca Instagram hikayelere yazı eklediğinizde bunun rengini de seçme yeteneğini ekliyor. Bu küçük fikir sayesinde Snapchat’tekine benzer, eğlenceli yazıları fotoğraflar ve videoların üstüne eklemek mümkün olacaktır. Görünen o ki, Instagram Snapchat’in yaratıcı fikirlerini hikayeler özelliğine eklemeye devam edecek.

İLGİLİ HABERLER