Teknoloji

Instagram’dan hesap kurtarmada yardımcı olacak yeni bir özellik

instagram dm düzenleme

Korsan saldırılarının kurbanı olan Instagram kullanıcılarının bundan böyle hesaplarını geri alabilmesinin yeni bir yolu var. Şirket, hesap erişim sorunlarını bildirmek ve çözmeye çalışmak için, yeni bir özellik olan Instagram.com/hacked’i perşembe günü duyurdu.

Yeni platform, her şeyi bünyesinde barındıran bir hesap destek sayfasıdır. Kullanıcılar, ele geçirilen hesapları kurtarmak için yardım isteyebilir, kendi adlarıyla açılmış hesapları bildirebilir veya parolalarını unuttuklarında yardım alabilir. Birçoğu için en acil çözüme ulaşması gerekecek sorun, muhtemelen bir hesap saldırıya uğradığında yardım almak olacaktır. Bu, kullanıcıların geçmişten beri mücadele ettiği bir şeydir.

Saldırıya uğramış bir Instagram hesabını kurtarmak kolay olmuyor. Motherboard sitesinin 2018 yılında yayınladığı bir haber, bazı kullanıcıların hesaplarını rehin alan bilgisayar korsanlarına nasıl fidye ödediğini ayrıntılarıyla açıklıyordu. 2019 tarihli bir başka haber ise, hesapları ele geçirilen “influencer”ların yardım için diğer bilgisayar korsanlarına nasıl başvurmak zorunda kaldığını göstermişti. Her iki durumda da, kullanıcılar Instagram’ın kendisinin yanıt vermekte yavaş olduğunu söylemişlerdi.

Instagram hesap kurtarma özelliklerini bir süredir test ediyordu

Bu yılın başlarında Instagram hesap kurtarma özelliklerini yeni test etmeye başlamıştı. Bunların arasında bir kullanıcının arkadaşlarından, hesabının kontrolünü yeniden kazanmak için ona kefil olmalarını istemek de bulunuyordu. Şirket perşembe günü, bu özelliğin artık herkesin kullanımına açık olduğunu söyledi. Hesaplarına erişimi olmayan kullanıcılar, kimliklerini doğrulamaya yardımcı olabilecek iki arkadaşını seçebilir.

Ayrıca şirket, başka birinin kimliğine bürünebilecek şüpheli hesaplar hakkında uyarılar göndermek de dahil olmak üzere, hesap korsanlığını gerçekleşmeden önce durdurmanın yolları üzerinde çalıştığını söylüyor.

Meta nihayet, hesap ve denetleme sorunlarıyla karşılaşan kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlayan daha güçlü bir müşteri hizmetleri bölümü oluşturmaya başlıyor. Özellikle daha geçen yıl canlı sohbet desteği ekleyen Facebook gibi büyük platformlar göz önüne alındığında, Instagram hesap kurtarma ve bunun gibi destek hizmetlerinin gelişinin bu kadar uzun sürmesi şaşırtıcı geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER