Teknoloji

Instagram günlük kullanım süresi seçeneklerini değiştirdi

instagram koleksiyon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram günlük kullanım süresi konusunda sunduğu seçenekleri değiştirdi. İlk etapta kullanıcılara günlük kullanımı 5 dakikayla sınırlama imkanı veren platformun yeni seçenekleri 30 dakika ile başlıyor ve 3 saate kadar uzanıyor.

Instagram günlük kullanımını 30 dakikanın altında bir süreyle sınırlayan kullanıcılarından yeni bir süre seçmelerini istiyor. Şirketin bu talebini gösteren ekran görüntüleri de TechCrunch sitesi tarafından paylaşıldı. Instagram’da açılan pencerede kullanıcıların diledikleri takdirde eski süre sınırlarını koruyabilecekleri belirtilirken, “düzenle” butonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına çıkan yeni seçenekler 30 dakikadan başlıyor.

Instagram’ın “Hareketlerin” sayfasında çıkan başka bir mesajda ise 10 dakikalık süre sınırlamasının artık desteklenmediği belirtiliyor ve kullanıcılardan seçtikleri süre sınırını değiştirmeleri isteniyor. Bu seçimi değiştirmenin tek yolu ise uygulamayı çıkışa zorlamaktan geçiyor.

instagram günlük kullanım süresiInstagram’ın hem iOS hem de Android uygulamalarına baktığımızda yeni süre sınırı seçeneklerini 30 dakikadan başladığını görüyoruz. Ancak konuyla llgili olarak henüz Instagram’ın sahibi Meta’dan bir açıklama gelmiş değil.

Instagram günlük kullanım süresi özelliğini 2018’de duyurmuştu. Şirketten o dönemde yapılan açıklamalarda, Instagram’daki zamanın iyi geçirilmesinin istendiği belirtilmişti. Günlük kullanım süresi seçenekleri, sosyal medya platformlarının kullanıcılarının akıl ve ruh sağlığına yönelik etkilerinin tartışılmaya başladığı bir dönemde gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER