Teknoloji

Instagram genç kullanıcıları için içerik kontrolünü sıkılaştırıyor

instagram

Instagram 16 yaşın altındaki yeni kullanıcıları için en katı içerik sınırlama filtresini varsayılan olarak aktif şekilde sunacak. Şirket mevcut genç kullanıcılarının da aynı şeyi yapmasını tavsiye etti.

Sosyal ağ mevcut içerik ayarlarını bir süre önce yeniden adlandırmıştı. Artık platformda “Daha Az”, “Standart” ve “Daha Fazla” adını taşıyan üç farklı içerik ayarı kategorisi bulunuyor. Kullanıcılar şiddet, cinsel görsellik, kozmetik işlemler ve diğer “hassas” konuları barındıran içerikleri filtreleyebiliyor. “Daha Fazla” ayarına sadece 18 yaşın üstündeki kullanıcılar erişebiliyor. Bu ayarda Instagram’ı “en az seviyede filtrelendirilmiş” şekilde kullanmak mümkün oluyor.

Artık platformun 16 yaş altındaki yeni kullanıcıları için doğrudan “Daha Az” ayarı aktif şekilde sunulacak. Bu da arama sonuçlarında, önerilerde, Reels videolarında ve akış içi önerilerde gösterilen içeriklerin daha sınırlı olacağı anlamına geliyor.

Mevcut kullanıcılarından da ayarlarını kontrol etmelerini ve içeriklerinin paylaşılmasını ya da kendilerine mesaj atabilecekleri sınırlamalarını isteyen şirket, gençlere uygulamada geçirdikleri zamanı kısıtlamayı isteyip istemediklerini de soracak.

instagramInstagram tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada, “Daha Az” seçeneği tercih edildiğinde kullanıcıların şiddet barındıran bir protestonun görüntülerini göremeyeceği örneği verildi. Bu içerik ayarlarının gençlerin takip etmedikleri hesaplardan gelen paylaşımlara yönelik olduğu da hatırlatıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER