Teknoloji

Instagram mesajları için okundu bilgisini gizleme özelliği test ediliyor

instagram dm düzenleme

Instagram kullanıcıları, yakında direkt mesaj konuşmalarında okundu bilgilerini kullanıp kullanmama konusunda seçim yapabilecekler. Şirketin üst düzey yöneticileri Mark Zuckerberg ve Adam Mosseri, bu değişikliğin şu anda test aşamasında olduğunu Instagram yayın kanallarından duyurdular. Mosseri’nin paylaştığı bir görselde, okundu bilgisinin açık veya kapalı olmasını sağlayan bir ayar düğmesi ve bu özelliğin uygulamada nasıl göründüğü gösterildi.

Belirtilen görsellerde, Instagram uygulamasının gizlilik ve ayarlar bölümünde doğrudan mesajlar için okundu bilgisi almanın açık veya kapalı olduğu bir anahtar ve okundu bilgisi göstergeleri olmadan bir Instagram doğrudan mesaj konuşması yer alıyor.

Henüz, bu seçeneğin Messenger uygulamasına da gelip gelmeyeceği veya ne zaman daha geniş bir kitleye sunulacağı konusunda bir bilgi paylaşılmadı. Ancak, bu göstergelerin sohbetlerinizde aniden kaybolup kaybolmadığını veya davetlerinizi kimlerin geri çevirdiğini görmek için konuşmalarınızı kontrol etmeye devam edin.

instagram dm

Birkaç yıl önceki bir araştırmaya göre, okundu bilgisinin açık veya kapalı olması, kendi başına pasif agresif davranışlara yol açabiliyor. Ancak en azından bu artık bir zorunluluk değil, bir tercih olacak. Kullanıcılar, kendilerine sunulan bu yeni özelliği kullanarak, özel hayatları ve çevrimiçi etkileşimlerinde daha fazla kontrol sahibi olabilecekler. Bu gelişme, sosyal medya platformlarında gizliliğin ve kullanıcı tercihlerinin giderek önem kazandığını gösteriyor. Instagram’ın getirmeye hazırlandığı bu yenilik, kullanıcı deneyimini daha kişiselleştirmeye yönelik genel bir trendin parçası olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER