Teknoloji

Instagram, takipçilerin gönderilere katılımını artıracak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

instagram gönderi katılım

Instagram, kullanıcılarının takipçilerinin kendi gönderilerine fotoğraf ve video eklemelerini sağlayacak yeni bir özelliği test ediyor. Bu özgün özellik, kullanıcıların platformda yarattığı içeriğe daha fazla çeşitlilik ve katılım eklemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsünde, bu daha interaktif işlevin nasıl görüneceği gösteriliyor. Kullanıcılar bir katalog gönderisi oluşturduklarında, Instagram onlara takipçilerinin kendi fotoğraflarını ve videolarını eklemelerine izin verme seçeneğini sunacak. Ancak, kullanıcıların her fotoğraf ve videoyu onaylaması gerekecek. Yani takipçiler tarafından gönderilen içerik, otomatik olarak gönderiye eklenmeyecek.

Instagram’ın yeni özelliği, takipçi katılımını artırmayı hedefliyor

Bu özellik, Instagram’ın platformda kullanıcı etkileşimini artırma ve daha fazla topluluk oluşturma çabasının bir parçası olarak görülebilir. Yakın zamanda ortaklıkla düzenlenen toplantılar ya da etkinliklerin anılarını paylaşmak veya takipçilerinden favori evcil hayvan fotoğraflarını talep etmek gibi farklı kullanım örnekleri düşünülebilir.

Instagram ayrıca, belirli bir kitle ile paylaşmak ve kaydetmek üzere ortak koleksiyon özelliği sunuyor. Bu özellik, kullanıcıların 250 kişiye kadar bir grupla birlikte resimler paylaşmasını ve kaydetmesini sağlıyor. Bu, aynı zamanda platformda daha geniş bir topluluk hissi yaratmayı hedefliyor. Bu güncellemenin, Instagram’ın sosyal medya arenasında kullanıcı katılımına yönelik inovasyon çabalarının son parçası olduğuna dair bir işaret olduğu söylenebilir.

Instagram, hem bireysel içerik üreticileri hem de daha geniş topluluklar için sosyal medyada etkileşimi ve paylaşımı daha kişiselleştirmeye ve hale getirmeye devam ediyor. Yakında beklenen bu özellikle birlikte, platform takipçi katılımını daha da teşvik edecek ve kullanıcı deneyimini zenginleştirecek yeni bir adım atmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER