Manşetler

Instagram çoklu hesap desteğini iOS’te de test ediyor

instagram çoklu hesap

Instagram iOS’te birden fazla hesap arasında geçiş yapma özelliğini de kapsayan bir test yürüttüğünü doğruladı. Bu hafta içinde bazı kullanıcılar Instagram uygulamasında farklı hesaplar arasında kolaylıkla geçiş yapabildiklerini belirtmişti. Şirket bu özelliğin ne zaman herkesin kullanımına sunulacağı konusunda konuşmadı, ancak haberler epey umut verici görünüyor.

Instagram, geçtiğimiz kasım ayında bu Instagram çoklu hesap özelliğini Android’de, Instagram beta test grubu üyeleriyle test etmişti. Şimdi bu testleri bir başka platforma taşımış olması şirketin gelecekte bu özelliği resmi olarak sunmaya hazırlandığını gösteriyor.

Sıradan Instagram kullanıcıları için birden fazla hesap arasında geçiş yapmak çok önemli olmayabilir. Ancak günümüzde Instagram’ı yoğun şekilde kullanan genç kitle birden fazla hesap yönetiyor. Bir yandan gerçek hayatlarından gerçek kesitler paylaşırken bir yandan da eğlence veya farklı amaçlarla ikinci veya daha fazla hesap açma yoluna gidebiliyorlar.

Buna ek olarak işi sosyal medya olan kullanıcıların da bir yandan kişisel hesapları varken bir yandan da yönetmek zorunda oldukları kurumsal Instagram hesapları bulunuyor.

Şu anda farklı Instagram hesapları arasında geçiş yapmak oldukça zahmetli. Öncelikle kullanıcı çıkışı yapıp diğer hesap bilgileriyle yeniden giriş yapmak gerekiyor. Halbuki birden fazla hesap arasında, tıpkı Twitter’da olduğu gibi kolaylıkla geçiş yapmak kullanıcıların çok hoşuna gidecektir.

Haberlere göre, Instagram çoklu hesap özelliği almaya hak kazanan kullanıcılar uygulamanın ayarlarında ilgili seçeneği görüyor. Ayarlar içinde “Hesap Ekle” şeklinde bir seçeneğin bulunması gerekiyor.

 

Instagram’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, test kullanıcılarıyla sürekli yeni özelliklerin test edildiğini kaydedildi. Şirket iOS uygulamasında kaç kullanıcının bu işlevi gördüğünü ise açıklamaktan kaçındı.

İLGİLİ HABERLER