Teknoloji

Instagram CEO’su: Artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması değiliz

instagram blend

Instagram artık kendisini insanların fotoğraf paylaşmak için kullandığı bir platform olarak görmüyor. Şirketin bu yaklaşımını ortaya koyan açıklama, CEO Adam Mosseri’den geldi. Mosseri, kişisel sosyal medya hesaplarında yayınladığı bir videoda “Artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması veya kare fotoğraf paylaşım uygulaması değiliz” ifadesini kullandı.

Mosseri’ye göre, artık insanlar “eğlendirilmek” için Instagram’a geliyor. Instagram’ın kalabalık ekosistemde bu deneyimi vadeden tek uygulama olmadığını da belirtmek gerekiyor.

“Dürüst olalım, hâlihazırda çok ciddi bir rekabet söz konusu” diyen Mosseri, “TikTok çok büyük. YouTube ise daha büyük ve aynı zamanda etrafta yeni türeyen çok sayıda platform var” ifadelerini kullandı. Instagram’ın rekabetçi kalması için bu yönünü benimsemesi gerektiğini söyleyen Mosseri, bunun da değişimi zorunlu kıldığını ifade etti.

Instagram’ın bu doğrultuda yapacağı ilk değişikliklerden birisi daha fazla öneri göstermek olacak. Mosseri, şirketin geçtiğimiz hafta başladığı “Önerilen Paylaşımlar” testinden bahsetmeyi de ihmal etmedi. CEO, Instagram’ın önümüzdeki dönemde videoyu da daha yoğun biçimde benimseyeceğinin altını çizdi.

Mosseri’nin sözleri, Instagram’ın biraz daha TikTok’a benzeyeceği anlamına geliyor. Reels’ın ortaya çıkışı, şirketin bu isteğinin ilk ve en somut göstergesi olmuştu. Alışveriş, Reels ve hikayeler gibi özelliklerle Instagram eskiye kıyasla çok daha kalabalık bir platform olacak.

İLGİLİ HABERLER