Manşetler

Instagram canlı yayın ve kaybolan mesajlar özelliklerini kullanıma sunuyor

instagram canlı yayın

instagram canlı yayınHerkesten farklı ve herkes ile aynı arasındaki sınırı çiğnemek sosyal medyanın doğasında var. Instagram canlı video ve mesajlaşma özellikleriyle bu eğilimi sürdürüyor. Yeni kullanıma sunulan Instagram canlı yayın servisi Facebook Live ve Messenger’ın yolundan gitmek yerine Snapchat ve Periscope’un popüler özelliklerini birleştiriyor.

Instagram canlı yayın özelliğini kullanırken, kullanıcılar takipçilerine canlı yayın gerçekleştirebiliyor, ancak sadece takipçiler canlı yayını gerçek zamanda izleme imkanına sahip oluyor. Bu da tekrar izleme veya canlı yayınların profile kaydedilmesi gibi bir özelliğin bulunmadığı anlamına geliyor.

Bir Instagram kullanıcısı canlı yayına başladığında, takipçileri bir canlı yayının gerçekleştiği şeklinde bildirim alıyor. Daha sonra takipçiler canlı yayını izlemeye ve yayına gerçek zamanlı şekilde yorum bırakabiliyor. Yorumlar kapatılabilirken rahatsız eden kişileri engellemek veya şikayet etmek de imkan dahilinde bulunuyor.

instagram canlı yayınInstagram, kullanıcıların takip etmedikleri kişilerin en iyi ve popüler canlı yayınların kaçırılmaması için bir güzellik düşünmüş. Instagram bunları Keşfet bölümü içine, izlenme sayıları, coğrafi konum ve dile bağlı olarak yerleştiriyor.

Periscope’un başlangıçta bulunan, ancak daha sonra kalıcı tekrar izlemelere evrilen 24 saatlik zaman aşımı süresinin kalıntılarını Keşfet bölümünde görmek mümkün oluyor. ancak Instagram şu anda gerçek anlamda canlı video yayını imkanı sunan, kullanıcılara sadece o an için canlı yayın yapmaya izin veren ve bunun kaydını tutmayan tek servis olma özelliğini taşıyor. Bu durum bazı kullanıcıları servisi kullanırken daha rahat ettirebilir.

Eğer tüm takipçilerinize yayın yapmak istemezseniz, Instagram size üstüne çeşitli görseller veya metin eklediğiniz görselleri ve videoları özel olarak paylaşma imkanı da sunuyor. Ancak bunlar da kaybolmadan önce sadece iki kez görüntülenebiliyor.

Bu kaybolan fotoğraflar ve videolar, Instagram’ın kalıcı mesajlarının kaybolduğu anlamına gelmiyor. Şimdi iki farklı doğrudan mesaj kutunuz bulunuyor; bunlardan bir tanesi geçici mesajlar, diğeri de kalıcı olanlar için.

instagram kaybolan fotoğraflar

Instagram canlı yayın özelliği çok yakında geliyor

Instagram, Snapchat ve Periscope’tan esinlenerek eklediği bu yeni özellikleri dağıtmaya başladı ve önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm iOS ve Android kullanıcılarına ulaştırılmış olacak. Kaybolan fotoğraflar ve videoların hemen kullanıma başlanabileceği belirtilirken, canlı yayın için “çok yakında” ibaresi kullanılıyor. Aşağıdaki video sayesinde servisin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER