Teknoloji

Instagram hatası bir hesabı paylaştığınız kişilere kişisel bildirimleri ve mesajları da açıyor

instagram

Geçen hafta mobil uygulamalarında birden fazla hesap kullanımına imkan tanımaya başlayan Instagram, bunun beraberinde yeni bir problem kazanmış oldu. Eğer bir hesabı başka birisiyle paylaşıyorsanız, o kişinin kişisel bildirimlerinize ve Doğrudan Mesajlara erişimi söz konusu olabilir. Diğer taraftan siz de o kişinin kişisel bildirimlerini ve Doğrudan Mesajlarını görebilirsiniz.

Diyelim ki, iki kişi kendi telefonlarında uygulamayı yüklü şekilde kullanıyor. Her bir kişinin de uygulamalarında birden fazla hesap tanımlı. Birinci kişinin A ve B hesapları, ikinci kişinin B ve C hesapları tanımlı; sonuç olarak B ikisi tarafından paylaşılan bir hesap oluyor. Olan şey ise A hesabına ait bildirimler ve Doğrudan Mesajlar ikinci kişi tarafından, C hesabına ait bildirimler ve Doğrudan Mesajlar da birinci kişi tarafından görüntülenebiliyor. Bu demek oluyor ki, özel fotoğraflar ve bir kişiye özel olan bildirimler her ne kadar tanıdık olsa da, başka bir kişi tarafından görüntülenebiliyor.

Söz konusu problem bir hesabı kendi telefonlarında aynı anda kullanan tüm Instagram kullanıcılarının karşısına çıkmıyor. Bazıları için de söz konusu hata sadece bir günün ardından kendiliğinden çözülmüş. Instagram sorunun farkında ve bir çözüm için çalıştığını bildirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER