Teknoloji

Instagram Ara Ver özelliğinin testlerine başladı

instagram blend

Instagram tepe yöneticisi Adam Mosseri, çarşamba günü yaptığı duyuruda platformun uzun zamandır beklenen Ara Ver özelliğini test ettiğini açıkladı. Bu özellik kullanıcılara, platform üzerinde uzun zaman geçirdiklerinde hatırlatmalar yapacak.

Mosseri, Twitter hesabında paylaştığı bir videoda “Bu, sizin düşündüğünüzü yapıyor. Katılırsanız, uygulamada belirli bir süre geçirdikten sonra Instagram’a ara vermenizi teşvik ediyor; 10, 20 veya 30 dakika.” dedi.

Mosseri, bu özelliğin insanlara Instagram deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya yönelik daha geniş bir çabanın parçası olduğunu ekledi. “Sonuçta, uygulamayı nasıl kullandığınıza gelince sizin için en iyisinin ne olduğunu bilirsiniz. Instagram’ı işinize yarayacak şekilde şekillendirmeniz için araçlar sağladığımızdan emin olmak istiyoruz.”

Ara Ver özelliğinin test edilmesi, muhbir Frances Haugen’in Instagram’ın gençlerin ruh sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini gösteren şirketin dahili araştırması hakkında Kongre önünde ifade vermesinin ardından Instagram ve ana şirketi Meta (eski adıyla Facebook) üzerinde yoğun bir incelemeyi başlattığı bir zamanda geldi. Gençler, şirketin araştırmacılarına kendilerini Instagram’a bağımlı hissettiklerini, ancak uygulamayı daha az kontrol etmeyi tercih etmelerine rağmen kullanımlarını azaltacak öz kontrole sahip olmadıklarını söylemişti.

Bu özelliği etkinleştirmek isteğe bağlı olacak. Katılmak isteyen kullanıcıların söz konusu özelliği etkinleştirmeleri zorunlu olacak. Ancak Instagram, gençlere bu özelliği açmalarına dair bildirim göndereceğini söylüyor.

Instagram Ara Ver özelliğinin ekran mesajı

Mosseri’nin videosunda, Instagram Ara Ver özelliğinin kısa görüntüleri de yer aldı. Bunlar, istem mesajının kullanıcıların akışlarında görüntüleneceğini ancak tüm ekranı kaplamayacağını gösteriyor. Yani teoride birisi, onu kaydırarak geçebilir. “Aç”ı seçerlerse, hatırlatıcıyı almadan önce uygulamada ne kadar zaman geçirmek istediklerini seçmeleri istenir. Hatırlatıcı daha sonra bir öneri listesiyle açılır: “Birkaç derin nefes alın, ne düşündüğünüzü yazın, en sevdiğiniz şarkıyı dinleyin, yapılacaklar listenizden bir şeyler yapın.”

instagram ara verMosseri, Instagram’ın hangi ipuçlarının sunulacağı ve ara vermeyi nasıl çerçeveleyeceği konusunda tavsiye almak için üçüncü taraf uzmanlarla çalıştığını söyledi. Şirket bu özellikten emin olduğu takdirde, önümüzdeki ay onu daha geniş bir kitleye açabilir.

İLGİLİ HABERLER