Teknoloji

Instagram Android uygulamasında daha yüksek fotoğraf kalitesi vadediyor

instagram-android-070715

Instagram kısa bir süre önce paylaşılan fotoğrafların çözünürlüğünü yükseltmek için ilk adımlarını atmış, 1080 piksel çözünürlüğündeki fotoğrafları depolamaya ve web sitesinde göstermeye başlamıştı. Şirket söz konusu güncellemeyi şimdi de iOS ve Android’deki kullanıcılara ulaştırmaya hazırlanıyor.

Instagram’ın kurucularından Mike Krieger, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Android uygulaması için değişikliklerin yolda olduğunu belirtti ve yükleme kalitesinin yükseleceğine dikkat çekti.

Instagram kurucusunun açıklamaları biraz muğlak olsa da, Android cihaz sahiplerini sevindirecek cinsten. Instagram Android uygulaması, ilk günden bu yana iOS uygulamasına kıyasla daha düşük bir yükleme kalitesi sunuyor. Geliştiriciler daha önce yaptıkları açıklamalarda Instagram’ı Android’e uygun hâle getirmenin zorluğuna dikkat çekmişler ve farklı ekran boyutlarında çalışmanın kendilerini zorladığını belirtmişlerdi. Söz konusu zorlukların fotoğraf kalitesi üstündeki etkisi ise daha önce açık biçimde dillendirilmemişti. Değişimi görmek isteyen kullanıcıların Instagram akışlarına dikkatli biçimde bakmalarında fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER