Teknoloji

Instagram kullanıcıları için yeni bir arama özelliği

instagram

Instagram pek çok kullanıcının beklediği anahtar kelimeyle arama özelliğini sonunda dağıtıma çıkardı. Şimdiye kadar Instagram’da bir fotoğraf veya video bulmanın yolu kullanıcı adı, etiket veya mekan aramaktı. Ancak artık anahtar kelime arama özelliğiyle bir seçenek daha sunuluyor. Bu özellikten ilk etapta Instagram’ı İngilizce kullananlar yararlanacak.

Bu yeni özelliğin temelinde hangi algoritmaların olduğu konusunda bilgi verilmedi. Sonuçlarda hangi içeriklerin nasıl bir sıralama içinde gösterileceği konusunda da bilgi paylaşılmadı. Şirket sadece içerik türü, fotoğraf altı yazısı ve paylaşım zamanı gibi faktörlerin değerlendirilebileceğini belirtti.

Instagram’ın bu özelliğinin temelinde makine öğrenmesi teknolojisi bulunuyor. Sosyal ağ, anahtar kelimeyle yapılan arama sonuçlarını ızgara görünümünde gösterecek.

Instagram, anahtar kelimeyle arama özelliğini daha önce belirttiğimiz gibi sınırlı ölçekte sunacak. Kullanıcılar ilk etapta genel ilgi alanları çerçevesinde anahtar kelimelerle arama yapabilecek. Ancak bu kelimelerin Instagram’ın kurallarını ihlâl etmemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER