Teknoloji

Instagram ana ekran tasarımını yıllar sonra değiştirdi

instagram ana ekran

Instagram yıllar sonra ilk kez ana ekran tasarımında büyük tasarım değişiklikleri yapıyor. Şirket, ana ekrana Reels ve Alışveriş sekmeleri eklediğini açıkladı. Böylelikle şirketin bu özelliklere daha fazla önem verdiğini de anlıyoruz.

Reels sekmesi kullanıcıları TikTok benzeri kısa videolar olan Reels’a yönlendiriyor. Alışveriş sekmesi ise @shop kanalı tarafından toplanan editörün seçimleri, alışveriş yapılabilir videolar ve yeni ürün koleksiyonları gibi içerikleri bir araya getiriyor. Her iki sekme de platformda aradıklarını kolayca bulmak ve anında erişmek isteyen kullanıcılara fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Beğeniler sekmesi ve insanların fotoğraf veya video yüklemelerine izin veren Oluştur sekmesi sağ üst köşeye, direkt mesaj kutusunun yanına taşınıyor.

Bir blog yazısında değişikliklerle ilgili bilgi veren Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, “Bu değişiklikleri hafife almıyoruz – Instagram ana ekranını uzun süredir büyük bir şekilde güncellemedik.” dedi. “Ancak insanların kültürü oluşturma ve beğenme şekli değişti ve Instagram için en büyük risk çok hızlı değişmemiz değil, değişmeyip ilgisiz kalmamız olur. Yeni tasarım konusunda heyecan duyuyoruz ve temel değerimiz olan basitliğe sadık kalarak uygulamaya çok ihtiyaç duyulan bir yeniliği sağladığına inanıyoruz.”

Instagram’ın Reels sekmesine çok önem verdiğini, çıkışından sadece birkaç ay sonra ana ekrana yerleştirmesinden anlıyoruz. Üstelik bu durum formatın ömrünün uzun olacağını da gösteriyor. İlginçtir ki, Instagram’ın uzun videolara ev sahipliği yapan bölümü olan IGTV hiçbir zaman ana ekrana gelmedi, sadece Keşfet sekmesi üzerinden erişilebilir durumda bulunuyor. Bu da formata çok büyük ilginin gösterilmediğine bir işaret sayılabilir.

Alışveriş sekmesinin eklenmesi Reels’ın eklenmesi kadar şaşırtıcı sayılmaz. Instagram yıllardır alışveriş odaklı ürünler sunuyor. Geçtiğimiz yaz özel bir alışveriş sayfası açmış ve ödeme işlemlerinde Facebook Pay kullanma imkanı sunmuştu. Reels ve Alışveriş sekmelerini ana ekrana yerleştirmek, şirketin her iki alana da yatırıma devam edeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER