Teknoloji

Instagram alışveriş platformunu daha fazla satıcıya açıyor

Instagram alışveriş yapabilme imkanını videolara taşıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram alışveriş platformuyla satıcıların ürünlerini sergileyebildikleri dijital bir vitrin hazırlamasını mümkün kılıyor. Sosyal ağ, bu platformu aralarında içerik oluşturucularının da bulunduğu yeni satıcılara açıyor. Ticaret Elverişlilik Kuralları’nı değiştiren Instagram, artık daha fazla iş kolunu kapsayacak. Sabun yapanlar, ressamlar ve yemek blogger’ları da Instagram üzerinde ürün satışı gerçekleştirebilecek.

9 Temmuz’dan itibaren Instagram Shopping platformunun aktif olduğu her bölgede, gerekli koşulları karşılayan tüm içerik oluşturucuları, ürünlerini sergileyebilecekleri bir dijital vitrin hazırlayabilecek.

Instagram bu değişikliğin getirdiklerinden yararlanabilecek iş kolları konusunda da bazı örnekler verdi. Gruplarının hediyelik eşyalarını satmak isteyen müzisyenler, ürünlerini internette pazarlamak isteyen zanaatkarlar ve satacak en az bir ürünü olan içerik oluşturucuları, Instagram’ın koşullarını karşıladıkları takdirde platforma katılabilecek.

Bu satıcılar, potansiyel müşterilerinin ürünlerini bulmakta kullanabilecekleri etiketleri ürünlerine yerleştirebilecek. ABD’de Instagram’ın ödeme yeri testinden geçen satıcıların müşterileri, doğrudan Instagram üzerinden sipariş verebilecek. Diğer kullanıcılar ise Instagram üzerinden satıcının internet sitesine yönlendirilecek.

Instagram alışveriş platformunun kapsama alanını genişleterek reklamlar üzerinden Instagram’da geniş kitlelere ulaşabilen satıcıların işini biraz daha kolaylaştırıyor. Bu kolaylığın Instagram’a daha fazla reklam geliri olarak dönmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER