Teknoloji

Instagram alışveriş sekmesinin yerini değiştiriyor

instagram alışveriş

Instagram alışveriş sekmesi olmayan ana sayfa tasarımını test etmeye başladı. Bu test, sosyal ağın çevrimiçi alışveriş konusuna yaklaşımında önemli bir değişiklik yaşanabileceğinin sinyalini veriyor.

Bazı Instagram kullanıcıları, ekranın alt kısmındaki araç çubuğunda alışveriş sekmesinin yerine bildirimler sekmesini görüyor. Alışveriş sekmesinin ikonu ise ikinci menüye taşındı. Bu menüde ayarlar ve kaydedilenler gibi seçenekler de yer alıyor.

Meta tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, söz konusu değişikliklerin sınırlı bir test çerçevesinde gerçekleştirildiği doğrulandı. Anne Yeh imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Instagram deneyiminizi kolaylaştırmaya yönelik sürekli çalışmamız çerçevesinde ekranın altında yer alan navigasyon çubuğunda bazı değişiklikleri küçük bir grupla test ediyoruz.”

Alışveriş özelliklerinden uzaklaşan Instagram’ın sekmelerin yerini değiştirme kararının da bilinçli olduğu söylenebilir. Bir süre önce The Information’da yayınlanan bir haberde sosyal ağın e-ticaret yaklaşımını değiştirdiği ve bu doğrultuda 2023’ün mart ayında kullanıcıları alışveriş sayfasına yönlendiren butonun da kaldırılacağı belirtilmişti. Haberde Instagram’ın alışveriş konusundaki odak noktasının Meta’nın reklam gelirini artırmak olduğunun da altı çizilmişti.

Son birkaç yıldır Instagram alışveriş sekmesi gibi özelliklerle kullanıcıların uygulamadan çıkmadan bir şeyler satın alabileceği bir platforma dönüşmeye yönelik adım atmıştı. Instagram yeni markaların keşfi için faydalı bir yer olsa da, alışveriş çalışmalarının geri dönüşü Meta’nın beklentilerini karşılamamış gibi görünüyor.

Yine de, Meta alışveriş ekseninde yeni özellikler eklemeye de devam etmişti. Müşteri hizmetlerinin Instagram Direct üzerinden işletilebilmesi gibi imkanlar bu dönemde kullanıcılara sunulmuştu.

Meta’dan The Verge sitesine gönderilen açıklamada da ticaretin Instagram için önemini koruduğuna ve insanların ürün keşfini ya da satın almasını kolaylaştıracak özelliklerin sunumunun süreceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER