Teknoloji

İngiltere okullarda telefon kullanımını yasaklamayı planlıyor

ingiltere

Çocukların cep telefonu kullanması çok uzun süreden beri tartışılan bir konu. Bu tartışma önümüzdeki dönemde biraz daha alevlenecek gibi görünüyor. İngiltere çocukların okuldayken telefon kullanmasını yasaklamayı planlıyor.

Ülkenin eğitim bakanı Gavin Williamson’ın imzasını taşıyan yasa tasarısında telefon kaynaklı dikkat dağınıklığının engellenmesinin amaçlandığı belirtildi. Tasarıda yanlış veya aşırı telefon kullanımının öğrencilerin akıl sağlıklarını ve zindeliklerini etkileyebileceği de ifade edildi.

Pek çok genç için akıllı telefon hayatın merkezinde yer alıyor. Çocuk ve gençlerin arkadaşlarıyla iletişiminde birinci unsur olan akıllı telefonlardan uzak kalmak, dünyayla bağlantının kopması anlamına gelebiliyor.

Bu süreçte yaklaşık altı haftalık bir süreç boyunca gözlem yapacak olan İngiliz eğitim yetkilileri, öğretmenler ve ailelerden geri bildirim alacak. Sürecin sonunda okullardaki davranışların gelişmesi ve cep telefonların olumsuz etkisinin azaltmasını amaçlıyor.

Anne ve babalar için akıllı telefonların bir tür “gerekli şeytan” olduğu söylenebilir. Telefonlar sayesinde aileler çocuklarına özgürlük tanıdıklarında da onları kontrol edebiliyor. Buna ek olarak, planlarda değişiklik olduğunda çocukların durumdan haberdar edilmesi de kolaylaşıyor.

İngiltere Eğitim Bakanı Williamson, yasa tasarısıyla ilgili olarak şu ifadeleri de kullandı: “Öğrencilere pandeminin sebep olduğu zorlukların üstesinden gelmelerinde yardımcı olmamız ve tüm gençler için bir fırsat eşitliği sağlamamız gerekiyor. Bunun da yolu gelişimlerinde kendilerini destekleyecek bir sınıf ortamı oluşturmaktan geçiyor.”

İLGİLİ HABERLER