Teknoloji

Indiegogo kadın girişimcilere destek programı başlattı

indiegogo

Kitle fonlama servisi Indiegogo, teknoloji sektöründeki kadın girişimcilerin sayısının artmasını amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda başlattığı programını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde duyuran platform, önümüzdeki bir yıl boyunca kadınlar tarafından yönetilen kampanyaları destekleyecek. Girls in Tech ve Blooming Founders gibi kuruluşlarla işbirliğine giden servis, kadın girişimcilerin projelerine kaynak bulmasına yardımcı olacak.

Programa katılanlar, Indiegogo çalışanlarından kampanyaları için ekstra danışmanlık desteği alacak. Platform, Jibo sosyal robot ve Axent Wear’ın kedi kulağı şeklindeki kulaklıkları gibi, kadınların ön planda olduğu bazı popüler kampanyalara ev sahipliği yaptığını hatırlatmaktan geri kalmadı.

Çeşitlilik ve kapsayıcılık, teknoloji dünyasının uzun yıllardır çare aradığı sorunlar olsa da, son zamanlarda bu problemlerin çözümü için daha ciddi adımlar atılıyor. Aralarında Apple, Google ve Intel’in de bulunduğu şirketler, genellikle beyazlardan ve erkeklerden oluşan iş güçlerini daha çeşitli kılmak için önemli çalışmalar yapıyor. Kadın yöneticiler de Silikon Vadisi’nin erkek egemen ortamında yaşadıkları problemleri, artık daha yüksek sesle dile getiriyor.

Atılan bu adımların semeresi ise yavaş yavaş alınıyor gibi gözüküyor. Stanford Üniversitesi tarafından geçtiğimiz yılın sonlarında yapılan açıklamada, bilgisayar bilimlerinin kadınlar arasında en popüler bölüm haline geldiği ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER