Teknoloji

IMAX ev sineması sistemleri için kendi sertifika programını başlatıyor

imax enhanced
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

IMAX ses teknolojilerinde uzmanlaşan DTS ile birlikte hazırladığı ve IMAX Enhanced adını verdiği yeni sertifika programını duyurdu. Şirket söz konusu program çerçevesinde kendi kriterleri çerçevesinde en iyisi olduğuna inandığı televizyon, projektör, ses/video alıcıları, ses sistemleri ve diğer ev sineması ekipmanlara damgasını vuracak. IMAX’in kriterleri en iyi 4K/HDR görüntüleri ve ses kalitesini sunmak çerçevesinde şekillenecek.

IMAX kriterleri konusunda henüz kapsamlı detaylar vermedi. Şirket sadece en yüksek ses ve video performansı standartlarının önceden belirleneceğini ve sertifika komitesinde IMAX ile DTS’in mühendislerinin yanı sıra Hollywood’un önde gelen teknik uzmanlarının bulunacağını belirtti.

IMAX Enhanced programı sonbaharda hayata geçecek. IMAX’in ilk aşamadaki ortakları arasında Sony, Denon, Marantz, Sony Pictures ve Paramount’ta yer alıyor.

Film stüdyolarıyla birlikte IMAX Enhanced içerikleri sunacağını açıklayan IMAX, böylelikle hem ev sinema sistemlerine uygun hem de film stüdyolarının isteklerini karşılayan bir katalog oluşturmuş olacak. Film stüdyolarıyla birlikte yapılan optimizasyon sürecine IMAX Mode adı verilirken, IMAX’in yeni programıyla Dolby’nin alanında biraz söz sahibi olmayı istediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER