Manşetler

iMac Pro 14 Aralık’ta satışa sunuluyor

imac proApple’ın geçtiğimiz haziran ayında tanıtımını gerçekleştirdiği yeni iMac Pro’nun çıkışı için aralık ayı işaret edilmişti. Aralık ayı geldi çattı, hatta ortalarına geldik. Apple da nihayet beklenen açıklamayı yaptı ve iMac Pro’nun 14 Aralık’ta piyasaya çıkacağını duyurdu.

Apple’ın Türkiye web sitesinde de iMac Pro’nun 14 Aralık’ta satışa sunulacağı bilgisi yer alıyor. Ne var ki, henüz bir fiyat bilgisi paylaşılmış değil. iMac Pro’nun ABD satış fiyatı 4999 dolar olarak belirlendi. Bugünkü döviz kuruyla söz konusu tutar 19 bin TL’nin biraz üstüne karşılık geliyor.

iMac Pro’da 27 inç Retina 5K ekran bulunuyor. Bu güçlü bilgisayar video veya grafik düzenleme, gerçek zamanlı üç boyutlu işleme gibi işleri rahatlıkla gerçekleştirecek. Ayrıca sanal gerçeklik amaçlı kullanıma özel içeriklerin üretimi de bu güçlü bilgisayarla sorunsuz biçimde gerçekleştirilecektir.

Apple, kullanıcıların iMac Pro’yu konfigüre edebileceklerini ve bileşenlerini temel seviyenin üstüne çıkarabileceklerini belirtiyor. Bununla birlikte 18 çekirdekli Intel Xeon işlemci, 4 TB SSD, 128 GB ECC RAM, 16 GB HBM2 bellekli AMD Radeon Pro Vega 64 grafik işlemci birimiyle iMac Pro’da standart bir iMac’e göre çok daha yüksek seviyede donanımlar sunuluyor. Bu kadar güçlü iç donanım için yeni bir termal tasarım da kullanılıyor. Bu sayede standart bir iMac’e göre yüzde 80 oranında daha yüksek soğutmanın sağlandığına dikkat çekiliyor.

iMac Pro’nun diğer bileşenleri arasında 1080p destekli ön kamera, stereo hoparlörler, dört adet mikrofon, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2, dört adet Thunderbolt 3 portu, 10 Gigabit Ethernet portu, dört adet USB-A 3.0 portu, SD kart yuvası, 3.5mm kulaklık jakı bulunuyor. Üstelik iMac Pro’nun iki adet 5K ekran veya dört tane 4K ekranı 60 Hz hızda aynı anda destekleme yeteneğine sahip olduğu da vurgulanıyor.

Tasarım açısından iMac Pro, iMac’e benzerlik gösteriyor. Ancak uzay grisi renkli bir kasayla geliyor. Kutudan da gövdeyle uyumlu olacak şekilde uzay grisi Sayısal Tuş Takımlı Magic Keyboard, Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 çıkıyor.

iMac Pro hem sahip olduğu donanım bileşenleri hem de çok yüksek fiyatıyla bireysel kullanıcılardan daha çok işletmelere hitap eden bir ürün olma özelliğini taşıyor. Özellikle video prodüksiyon veya tasarım gibi işlerle uğraşan şirketler için iMac Pro uzun vadeli bir yatırım olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER