Teknoloji

OS X ikon teması paketi iOS 7 görünümüne kavuşuyor

Pek çok kişi Apple’ın son OS X sürümüyle platforma daha fazla iOS unsurunu taşımasını beklese de, şu ana kadar ortaya çıkanlara bakılarak Mavericks’in Apple’ın alışılagelmiş OS X alışkanlıklarını devam ettirdiği görülüyor. Apple’ın yapmadığı işi kendisi yapmaya karar veren DeviantArt forumunun kullanıcılarından biri olan ”iynque”, hazırladığı ikon teması paketiyle OS X’e iOS 7 benzeri bir görünüm verme imkanı sunuyor.

ios-7-os-x-221013

iOS’i hatırlatan bir görünüm için gereken tüm unsurlar bu pakette yer alıyor. Her iki platformda da bulunan Mesajlar, Takvim, Fotoğraflar, Kamera, Hava Durumu, Saat, Haritalar, Notlar, Hatırlatıcılar ve iTunes Store gibi uygulamaların OS X’teki logoları bu paket sayesinde iOS 7’deki muadilleriyle değiştiriliyor. Zaman Makinesi, Photoshop, InDesign ve Ön İzleme gibi uygulamaların logolarına da bir iOS dokunuşu yapılıyor.

Bu ikonlar oldukça kolay bir sürecin ardından kullanılabiliyor. 200 MB’lık klasörü DeviantArt üzerinden indirenlerin daha sonra da Panic üzerinden CandyBar isimli programı indirmesi gerekiyor. Kullanıcılar CandyBar’ı kullanarak ikonları diledikleri yerlere sürükleyip bırakabiliyor. CandyBar kullanmadan ikon yönetimini gerçekleştirmek isteyenlerin işi de oldukça kolay. Bir uygulamanın içinde sağ tıklayarak ”Bilgi Al” seçeneğine giden kullanıcıların değiştirmek istedikleri ikonu açılan pencereye sürüklemeleri yeterli.

İlgili >> DeviantArt

İLGİLİ HABERLER