Teknoloji

İkinci nesil Nexus 7’nin içinde neler var?

Google’ın ikinci nesil Nexus 7 tableti de iFixit tayfasının elinden kurtulamadı. Bu tableti parçalarına ayıran ekip sayesinde 2013 model Nexus 7 tabletin içinde hangi bileşenlerin geldiğini görüyoruz. Öte yandan iFixit’ten 10 üzerinden 7 tamir edilebilirlik puanı alan Nexus 7, yeniden birleştirmesi kolay bir tablet olduğunu gösteriyor.

nexus-7-2-ifixit-270713-1

Yeni Nexus 7 gövde tipi bakımından önemli değişiklikler içeriyor; yeni tablet daha ince ve uzun yapısıyla dikkat çekerken orijinal modelde yer alan dokulu arka panel yerini daha düz bir yapıya bırakıyor. Önceki modelle karşılaştırıldığında arka tarafta da kamera yer alıyor. Ayrıca stereo hoparlörler için üç adet ızgara da dikkat çekiyor. Plastik bir ayraç sayesinde tabletin ikiye ayırmak mümkün oluyor, ancak iFixit bu işlem sırasında arka panelde ufak bir çatlak meydana geldiğinin de altını çiziyor.

Sürecin bundan sonrasında çok fazla zorlayıcı unsur bulunmuyor, bileşenler yerlerinden teker teker, kolaylıkla çıkarılabiliyor. Görünen ilk bileşen olarak pil göze çarpıyor, endüktif şarj bobini de kablosuz şarj özelliğinin varlığının bir kanıtı olarak göze çarpıyor. Pili çıkarmak için kullanıcıların oldukça yapışkan olan tutkalla başa çıkmaları gerekiyor. Ana kart, yardımcı kart gibi bileşenler yerinden kolaylıkla çıkarılırken hemen ardından ön ve arka kameralar geliyor. iFixit’in söktüğü parçalar arasında Elpida J4216EFBG SDRAM, Texas Instrument BQ51013B endüktif şarj kontrolörü ve SK Hynix üretimi NAND flaş bulunuyor.

Devre kartları çıkınca geriye, kolaylıkla erişilebilen hoparlörler ve Wi-Fi anteni kalıyor. Sonuç olarak iFixit’in söylediğine göre ikinci nesil Nexus 7 kolaylıkla sökülüyor ve yeniden birleştiriliyor.

İlgili >> iFixit

İLGİLİ HABERLER