Eğlence

İki kaçak Spotify yüzünden yakayı ele verdi

spotify-logo-100615

İzini kaybettirmek isteyenlerin çevrim içi abonelik servisleriyle olan ilişkilerini kesmelerinde de fayda var. ABD’de yayınlanan The Coloradoan gazetesinde yer alan bir haber, bu iptal işlemini gerçekleştirmenin önemini net biçimde ortaya koyuyor. ABD’den Meksika’ya kaçan bir çift, kaçtıktan sonra da Spotify ve Netflix hesaplarını kullanmaları yüzünden yakayı ele verdi.

Brittany Nunn ve eşi Peter Barr, Nunn’ın kızlarının velayeti için açtıkları davayı kızların biyolojik babasının kazanmasının ardından Colorado eyaletinin Wellington şehrindeki evlerini, çocuklarla birlikte, terkettiler. Kaçışın ardından yaklaşık 7 aydır hem yerel eyalet hem de federal yetkililer tarafından aranan Nunn ve Barr’ın peşine kızların biyolojik babası tarafından tutulan özel dedektifler de katılmıştı.

Kaçak çifte sonunda Spotify’a gönderilen bir arama emri sayesinde ulaşıldı. Şirketin kayıtlarında çiftin hesabının Meksika’da kayıtlı bir IP adresi üzerinden kullanıldığı görülürken, ABD yasalarındaki kısıtlamalar nedeniyle daha fazla detay paylaşılması mümkün olmadı. Spotify’dan gelen bilgiler Netfilix üzerinden doğrulanırken, Nunn’ın Cabo’daki adresine giden bir paketin izlenmesiyle de kesin sonuca ulaşıldı. Adres tespitinin ardından Meksika’daki konsolosluk yetkilileriyle birlikte çalışan federal ajanslar, kaçak çifti ve çocukları ABD’ye geri götürmeyi başardılar.

Söz konusu operasyon, modern servislerin insanların konumunu nasıl açığa çıkaracağını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER