Teknoloji

İki farklı kaynaktan yeni iPhone 11 dedikoduları

ios 13.1 beta

Apple’ın gelecek nesil iPhone’larının, nam-ı diğer iPhone 11 modellerinin birkaç hafta içinde duyurulmasını bekliyoruz. Sızıntılar da giderek artmaya, ortam ısınmaya başlıyor. Birtakım farklı kaynaklardan 2019 model iPhone’ların özellikleri ve nitelikleri hakkında bilgiler geliyor. Bunların herhangi biri resmi olsa da, her biri diğerinden daha güvenilir kaynaklardan pompalanıyor.

Güvenebileceğimiz bir bilgi de EverythingApplePro‘dan geliyor. Güvenilir bir kaynak olan Max Weinbach’a atıfta bulunan bu YouTube kanalı, 2019 iPhone modellerinin 128 GB, 256 GB ve 512 GB seçenekleriyle geleceğini belirtiyor.

Ayrıca bu cihazlarda geliştirilmiş mikrofonlar ve gökkuşağı görünümünde dış kaplamanın olacağını belirtiyor. Samsung Galaxy Note 10+ modelinin bir renk seçeneğinin arkası, ışığın geliş açısına göre gökkuşağı görünümü oluşturuyor. Ancak Apple’ın uygulamasında Samsung’unki kadar bariz bir görünümün olmayacağı belirtiliyor.

Buna ek olarak, iPhone XR’ın takipçisi olacak cihazın OLED yerine LCD ekranla geleceği belirtiliyor. Sessize alma düğmesinin kaldırıldığı birtakım prototipler görmüştük, ancak final tasarımda bu bileşenin yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Kamera teknolojisine baktığımızda ise, sızıntıya göre arkadaki üç kamera lensinin her biri Portre modu için veri toplama işlevi görecek. Bu lenslerden bir tanesinin 120 derecelik görüş açısı sunacağı da belirtiliyor.

iPhone XS Max takipçisi yüksek kapasiteli pille gelecek

Eski bir Foxconn çalışanından geldiği belirtilen ipucu ise bir Reddit paylaşımında görüldü. Bildiğiniz gibi Foxconn, iPhone üretiminde önemli rol oynayan şirketlerden bir tanesi. Paylaşımda iPhone XS Max takipçisinin, yani iPhone 11 Max’in 3969 mAh kapasiteli pil barındıracağı belirtiliyor. Mevcut modele nazaran önemli bir artışın olacağını söyleyebiliriz. Depolama alanı seçeneklerinin ise mevcut XS ve XS Max modelleri gibi 64 GB, 256 GB ve 512 GB olacağı belirtiliyor.

Reddit paylaşımında cihazların arkasındaki iPhone markasının da kaldırılacağı belirtiliyor. 3D Touch da tüm modellerde kaldırılacak, kamera tarafında büyük gelişimler söz konusu olacak.

Şu an için tüm bunlar resmi olarak doğrulanmış değil. 2019 iPhone modellerinin tanıtılacağı eylül ayı başına kadar beklememiz gerekiyor. 10 Eylül muhtemelen iPhone tanıtım tarihi olacak gibi görünüyor. Ancak henüz bu tarih de netleşmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER