Teknoloji

Ikea üç boyutlu baskıyla mobilyaları engellilere uygun hâle getiriyor

ikea
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Engelliler için mobilya alışveriş yapmak oldukça zor olabiliyor. Özellikle sık kullanılan ev eşyalarının tasarımında engelliler pek fazla dikkate alınmıyor. Ikea İsrail bu sorunun çözümünü üç boyutlu baskı teknolojisiyle bulmuş gibi görünüyor. ThisAbles isimli bir proje başlatan şirket, standart mobilyalara üç boyutlu yazıcılardan çıkan ek parçalar sunacak.

Bu işbirliği çerçevesinde sunulan ilk 13 aksesuar arasında tutması daha kolay olan kapı tokmakları, dolapları koruyacak tamponlar ve koltukları yükseltecek aksesuarlar bulunuyor.

Söz konusu aksesuarlar şu an için sadece İsrail’in Ikea’da bulunan mağazalarında sergileniyor. Ancak bu aksesuarların siparişi Milbat’tan veriliyor. Üç boyutlu yazıcısı olanlar bu tasarımlara ücret ödemeden erişebiliyor. Potansiyel kullanıcılar diledikleri takdirde bu ürünlerde kendilerine göre özelleştirmeler de yaptırabiliyor.

Ikea söz konusu girişimde kârlılıktan ziyade mobilya üreticilerini engellileri de dikkate alma konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor. Mobilya devinin bu konuda yeni adımlar atması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER