Teknoloji

Ikea kanepeler ile Soffa Sans özel yazı tipini tasarladı

ikea soffa sans yazı tipi

Ikea, Soffa Sans adını taşıyan ücretsiz yazı tipi çıkardı. Şirketin internet üzerinde sunduğu “Kendi kanepeni tasarla” adlı planlama aracıyla ilgili olarak internette yayılan malzemeler bu yazı tipine ilham kaynağı oldu.

Söz konusu araç, müşterilerin Ikea’nın kanepelerinden şablonlar ve konfigürasyonlar tasarlamasına izin veriyor. Vimle adlı sökülüp takılabilir parçalardan Vallentuna adlı modüler kanepe serilerine kadar farklı seçenekler kullanılabiliyor. Bu planlayıcı üzerinden tasarlanan konfigürasyonların herhangi bir maliyet kısıtlamasının olmamasının keşfedilmesinden sonra, kullanıcılar bununla Sims oyunundakine benzer biçimde tasarımlar yapmaya başlamıştı.

Ikea, bu sahip olduğu potansiyeli bildiğini göstermek amacıyla, Proximity London adlı dijital ajansla bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın sonucunda ortaya Soffa Sans adlı yazı tipi çıktı. “Dünyanın en rahat yazı tipi” olarak nitelendirilen Soffa Sans, Vallentuna kanepelerinin hem kübik hem de kuş bakışı görünümlerinden yazı tipleri oluşturuyor.

Ücretsiz yazı tipini buradan indirebilirsiniz. Beyaz, mavi ve gri renk seçenekleri bulunuyor. Soffa Sans, 1434 ürüne yer veriyor. Eğer yazı tipi seti gerçek hayatta oluşturulsaydı, bunun değerinin 134 bin 500 dolarlık eşyaya karşılık geleceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER