Teknoloji

Ikea’dan kablosuz şarj için masa altına monte edilebilen yeni çözüm

ikea kablosuz şarj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ikea, kablosuz şarj için şimdiye kadar sunduklarından daha farklı bir çözüm duyurdu. Şirketin Sjömärke isimli kablosuz şarj aleti, standart masaların veya çalışma masalarının altına monte edilebiliyor. Böylelikle şarjın başlaması için telefonu masanın üzerine koymak yeterli oluyor.

Qi kablosuz şarj standardını destekleyen Sjömärke, kutusundan çıkan çift taraflı bantlarla veya kutuya dahil olmayan 18 mm x 6 mm vidalarla masanın altına monte ediliyor. Şarj aletinin randımanlı çalışması için masanın ahşap veya plastikten yapılmış olması gerekiyor. Aksi takdirde manyetik alan etkilenebiliyor. Kullanım kılavuzuna göre; masanın minimum kalınlığının 8 mm., maksimum kalınlığının da 22 mm. olması şart.

Şarj cihazının masa altına kurulmasının ardından masanın üstündeki şarj noktası da “x” şeklinde bir çıkartmayla belirleniyor. Kullanıcılar telefonlarını bu noktanın üzerine koyduklarında şarj işlemi başlıyor. Sjömärke akıllı telefonları 5W hızında şarj ediyor. Ikea, sıcaklık ve güç iletiminin kontrol altında tutulduğunun da altını çiziyor.

Ikea yeni kablosuz şarj çözümünü gelecek ay satışa sunacak. Sjömärke’nin yurt dışındaki fiyat etiketinde 40 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER