Teknoloji

Ikea iOS 11’de çalışacak bir artırılmış gerçeklik uygulaması hazırlıyor

ikea ios 11 artırılmış gerçeklik

Bu yılın ilerleyen zamanlarında iPhone ve iPad’lere gelmesini beklediğimiz iOS 11’in en önemli yeniliklerinden bir tanesi artırılmış gerçeklik (AR) alanında kullanıcılara sunacağı yenilikler olacak. Ikea da bu yeni deneyimlere şimdiden hazırlık yapıyor.

Ikea’da dijital geliştirme ve dönüşüm konularından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Michael Valdsgaard, şirketinin iOS kullanıcılarına artırılmış gerçeklik tarafında ne gibi deneyimler sunacağına dair bazı ipuçları paylaştı.

Aslında bu ayın başlarında düzenlenen WWDC 2017’nin açılış toplantısında iOS 11 ile ilgili olarak Ikea’nın da bahsi geçmişti. Valdsgaard’ın söylediğine göre, iPhone kullanıcılarının mobilyaların evlerinde nasıl duracağını, daha mağazadan satın almadan görmelerine imkan tanıyacak bir deneyim planlanıyor. Açıkçası bu yeni teknoloji o kadar iyi olacak ki, nesneleri milimetresine kadar yüksek doğrulukta yerleştirmek mümkün olabilecek.

Valdsgaard, İsveçli yayın organı Digital.di‘ye verdiği demeçte, yakında çıkacak uygulamanın tüketicilere güvenilir satın alma kararları oluşturma izni veren ilk artırılmış gerçeklik uygulaması olacağını söylüyor. Yeni ürünler çıkarıldığında, bunlar ilk önce artırılmış gerçeklik uygulamasına gelecek. Yönetici, Ikea’nın başlangıçta 500 ile 600 civarında katalog ürününü üç boyutlu görüntülenecek şekilde hazır hâle getirmeyi umduğunu belirtiyor.

Çıkıştan bahsetmişken, şirket bu yeni teknolojiyi eylül ayına, iOS 11’in genel olarak yayınlanacağı ve iPhone 8’in tanıtılacağı tarih olarak belirtilen zaman aralığına yetiştirmek için acele ediyor. Apple’ın gelecek nesil amiral gemisi telefonunun AR yetenekleri yüksek bir kameraya sahip olması bekleniyor. Apple CEO’su Tim Cook da artırılmış gerçeklik teknolojilerinin potansiyeli hakkında sürekli konuşuyor.

Ikea’nın AR uygulaması iPhone 8 etkinliğinin yıldızı olabilir

Ikea ve şirketin beklenen AR uygulaması Apple’ın önümüzdeki eylül ayında gerçekleştirmesini beklediğimiz iPhone etkinliğinin önemli oyuncularından bir tanesi olabilir, yeni telefonun artırılmış gerçeklik özellikleri bu gelişmiş uygulama tarafından gösterilebilir. Eğer eylül ayındaki etkinlikte Apple’ın yazılım şefi Craig Federighi’nin yeni cihaz üzerinde kahve masaları ve kanepeleri yerleştirmeye çalıştığını görürseniz, şaşırmayın.

Apple, WWDC 2017 ile birlikte geliştiriciler için artırılmış gerçeklik odaklı uygulamalar oluşturmayı veya denemeler yapmayı mümkün kılan ARKit geliştirici araçları yayınlamıştı. ARKit ile Apple’ın telefonları ve tabletlerinde düzgün ve kararlı bir AR deneyiminin sunulması hedefleniyor. Apple ve iş ortakları önümüzdeki üç ay içinde ilgi çekici teknolojiler geliştirmeyi başarırsa, Cupertino şirketi AR rekabetinde Microsoft ve HoloLens karşısında önemli bir sıçrama gerçekleştirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 11 ARKit ile yapılan çeşitli artırılmış gerçeklik örnekleri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER